Eski Yalova Belediye Başkanı Yakup Koçal, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Sevdiğim bir kardeşim gündemdeki OSB'ler ve toprak döküm alanları hakkında görüş bildirmemi istedi. Güldüm. Bizde bir laf vardır; “Geçti Bor'un pazarı.” Bu işler körlerin fili tarifi gibi olmaz ki! Şehir ancak bütünsel planlamayla geleceğe hazırlanır. İlkeleriniz olacak. Küresel, ulusal ve yerel gerçekleri bilecek, potansiyelinizi göreceli üstünlük yaklaşımına göre vizyona dönüştüreceksiniz.

Öyle de yaptık. Ama maalesef yalnız bırakıldık. Sanayi çağında ülkelerin gelişmişliği üretime, şehirlerin gelişmişliği tüketim kapasitesine bağlıdır. Küresel bilgi çağında her şeyin değiştiğini fark etmek gerekiyordu. 'Yerel Kalkınma' adlı bir kitap yazdım zamanında.  Görev alınca rehberim oldu. Yüksek sesle haykırdım. Herkes sağır olmuştu. Şimdi! Çağdaş teklifler görmezden gelinince, boşluğun dolmayacağını mı zannettiler acaba? 2000'lerin başında Bilişim OSB dedim. Ne bakanı ne siyaset esnafı arka durmadı. Ona rağmen netice aldım. Karar alındı, tescillendi, kamulaştırma başladı, seçim geldi. 2004'de halk başkasına görev verdi. O da gitti bakanlığa 'İstemiyorum' bu OSB'yi dedi.  Yalova'dan kimsenin sesi çıkmadı.

Sadece karşı durmakla olmuyor ki! Ne istiyorsun, onu bileceksin! Köyümdeki 300 küsur dönümlük mera alanını hem mera hem deprem toplanma alanı hem de bütünlüklü şehir parkı olarak projelendirdik. Bu bölgeyle İsmetpaşa mahallesi arasına da spor, eğitim ve sağlık alanı yoğunluklu olarak imar planlarını yaptık. Kader bu ya, 2014'de yine seçim kaybettik. Bu sefer gelende rantçılarla birlikte imar planlarını iptal ettirdi.  Şimdi toprak mı dökeceklermiş.

Yazık! Yalova'ya yazık oldu. Fark etmediniz mi? Güzel şehrimize yakışacak bir elbiseyi yırtıp atanlara ses çıkarmadın, çıplak mı kalacaktı, şimdi paralı adamlar senin ahlâkına uymayan kostüm dikiyor diye debeleniyorsun.

Ve 'Sen ne diyorsun?' diye bana niye soruyorsunuz ki?  Üzgünüm. Ama paralı adamlara kızmıyorum. Onlar kendilerini hiç inkâr etmediler ki! Önemli olan sensin. Hiç aynaya baktık mı?” ifadelerini kullandı.