Özel Yalova Bahçeşehir Koleji, okul bahçesinde düzenlenen görkemli törende, duygu dolu ve bir o kadar da gururlu bir gece yaşadı.

Yalova Belediye Başkanı Yakup Bilgin Koçal, Kadıköy Belediye Başkanı Mehmet Şahin ve Yalova Bahçeşehir–Uğur Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Acar’ın da hazır bulunduğu, 2012-2013 ‘Mezuniyet Töreni’ coşku dolu anlara sahne oldu.

         Yalova Bahçeşehir Koleji 8.sınıf öğrencileri, keplerini ve cüppelerini giyerek, okul müdürü ve öğretmenleri eşliğinde tören alanına geldiler.

   İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından açılış konuşmasını Yalova Bahçeşehir- Uğur Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Acar yaptı.

     Acar, Yalova Bahçeşehir Koleji’nin Türkiye ve dünya çapında elde etmiş olduğu akademik, sportif ve sanatsal alandaki başarılarından söz etti.

     Acar, ‘2008-2009-2010 6. , 7. ve 8. Sınıfta 500 tam puan alarak SBS Türkiye birincisi Hüma Gülşeçkin ile başlayan eğitim alanındaki başarılarımız, 2011 SBS’de Yalova birincisi İbrahim Ertuğrul Erek, 2012 SBS’de  yine 500 tam puan alarak Türkiye birincisi Onur Mehmetoğlu ile devam etti.

      Akademik başarının yanı sıra, sosyal alanda da adını dünya’ya duyuran Yalova Bahçeşehir Koleji’nin, 2008, 2009, 2010, 2011 yıllarında Masa Tenisi Türkiye Şampiyonu, 2012 Masa Tenisi Türkiye ikincisi, Dünya altıncısı, Balkan Şampiyonu 2013 Yıldız Erkekler Masa Tenisi Türkiye Şampiyonu ve Küçük Bayanlar Masa Tenisi Türkiye Şampiyonu, Havacılık Kulubü Model Uçak Takımının, Bursa Türk Hava Kurumu'nun düzenlediği" Bölgesel Ata Modeli Uçak Atma Yarışması Bölge birincisi oldu. 2011- 2012 Eğitim Öğretim yılında İl Milli Eğitim Müdürlüğü Teftiş Kurulu denetimcileri tarafından yapılan, denetim sonucuna göre “Yerleşim Alanında” en başarılı kurum seçilerek, Yalova Bahçeşehir Koleji’ne “Başarı belgesi” verildi. Bu başarıların hiç biri tesadüf olmadığını sistemli şekilde çalışmanın ürünü olduğunu değil. Yalova Bahçeşehirli olmanın ayrıcalığını ve gururunu ömür boyu taşıyacağız, yolunuz açık olsun’ dedi.

    Acar’ın duygu yüklü konuşmasının ardından Yalova Bahçeşehir Koleji velisi Ayşe ve Sinan Arslantürk çifti, tüm veliler adına konuşma yaptılar.

    

    Program, 2013 mezunlarının Yalova Bahçeşehir Koleji tarafından hazırlanan plaket ve diplomalarını öğretmenlerinden almalarıyla devam etti.

   Öğrencilerin okul yaş kütüğüne brove çakmaları, bayrak flama töreni ile devam eden programda öğrencilerini başarıyla mezun eden öğretmenlerin yaşadıkları gurur, onlardan ayrılmanın vermiş olduğu hüzünle karışınca, ortama duygu dolu anlar hâkim oldu.

  Öğrencilerin kep atmasıyla heyecanın yükseldiği gece, atılan havai fişekler ve konfetilerle bir anda renkli dakikalara sahne oldu. Mezuniyet pastasını heyecan içinde kesen Yalova Bahçeşehirli öğrenciler, ailelerine hoş bir dans gösterisi sundular. Bahçeşehirli olmanın verdiği gururu ömür boyu taşıyacaklarını söylediler.