Salih KOCABAŞ Kimdir?

01.08.1966 yılında Yalova’da doğan Kocabaş; İlk, orta ve lise eğitimini Yalova’da tamamladı. 1989’da ODTÜ Gaziantep Mühendislik Fakültesi Makina Mühendisliğini bitirdi.

İş hayatı

1992 yılında Yedek Subay olarak askerlik hizmetini gerçekleştiren Kocabaş, Asil Çelik Fabrikası’nda proje mühendisi olarak, 1993 yılında Yalova Belediyesi’nde Makine Mühendisi olarak, 1994-2014 yılları arasında Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü görevinde bulundu.

İslam Kalkınma Bankası’ndan; 45 milyon dolarlık finansmanı sağlanan, Yalova’nın en büyük kamu yatırımı olan “ Yalova – Çiftlikköy – Taşköprü – Kadıköy – Termal Belediyelerinin müşterek Atık su Arıtma tesisi ve Kanalizasyon kollektör hatları ve şebekeleri işi” projesinin hazırlanması, finansmanın temin süreci, ihale edilmesi, taahhüdün yerine getirilmesi ve sistemin devreye alınması süreçlerini sevk ve idare etti. Bu projenin devreye alınması sürecinde 2006 yılında YASKİ Birliğini kurdu.

Yalova – Çınarcık – Karamürsel – Değirmendere – Gölcük – İhsaniye Belediyeler birliğinde Yöredeki Yaklaşık 500.000 nüfusun İçme, Kullanma, Sulama ve Endüstri suyu temini ve dağıtımı işletme hizmetini yerine getiren birliğin 15 yıl müdürlüğünü yaptı.

Yukarıda bahsedilen üç Müdürlük görevini de bir arada sevk ve idare etti. Görev yaptığı süre içerisinde, Başbakanlık proje uygulama birimi, Deprem Konutları Alt Yapı Projeleri, TOKİ projeleri,  KÖYDES, BELDES, Avrupa Birliği “A.S.S. CHANGE Project 2007 / 146-582 projesi” ve Kalkınma Ajansı (MARKA) projesini Yalova'ya kazandırılmasında aktif olarak yer aldı.

1999 Marmara depreminde Yalova Belediyesini Temsilen Kriz Merkezi’nde görev yaptı.

Yalova Belediyesi hizmet alanı dışındaki İlçe ve Köylerin ( Termal, Altınova, Çiftlikköy, Kadıköy, Taşköprü, Koruköy, Çınarcık, Teşvikiye, Kocadere Belediyeleri ve köyleri) birçok alt yapı sorunlarının çözüme kavuşturulmasında görev aldı.

Sosyal Sorumluluk

Yalova Makine Mühendisleri odasının 32290 sicil numaralı üyesi olup; Yalova da Temsilciliğinin kurulmasında aktif olarak rol alarak 11 yıl Yönetim Kurullarında başarıyla görev yaptı.

2014 yılından beri Çalışma Bakanlığınca yetkilendirilen, "A Sınıfı İş Güvenliği Uzmanlığı" belgesi sahibidir.

2000 yılında “K 77 Yalova Deprem Arama Kurtarma” Derneğinin kurucuları arasında yer aldı.

Yalova'da kurulan Balkan Göçmenleri Derneği “Balgöç”, Yalova Yafem, Çiftlikköy Balkan Türkleri Derneği, Yalova Kuzey Kafkas Derneği ve Yalova Çerkes Dernekleri'nin kurulmasında ve faaliyetlerinin yerine getirilmesine yardımcı oldu.

2004 – 2009 döneminde Yalova Belediyespor Başkan Yardımcılığı görevini yerine getirerek Yalova’da amatör sporun, spor kulüplerinin ve ASKF’nin faaliyetlerini destekledi.

Yalova Güç Birliği Derneğinin kurulmasında ve faaliyetlerinde yer aldım. Yalova da ki sivil toplum kuruluşlarının bir araya gelerek Yalova’nın kalkınması ve sorunlarının çözümü için kollektif çalışmaların içerisinde yer aldı.

Yabancı dili İngilizce olan Kocabaş, evli ve üç çocuk babasıdır.