Temmuz ayı toplantısının ikinci oturumu ise 2 Temmuz 2019 Salı günü, saat 15.00’da gerçekleştirildi.

Yalova Belediye Meclisi’nin Temmuz ayı ikinci oturumu yine Belediye Başkanı Vefa Salman’ın başkanlığında gerçekleştirildi.

İkinci oturumda alınan kararlar ise şöyle;

12. 2019 yılı için bankalarda borçlanma ve İller Bankasından teminat mektubu alınması ile ilgili Mali Hizmetler Müdürlüğünün teklifi oy birliğiyle reddedildi.

13. Temizlik İşleri Hizmet Araçlarının İller Bankası Ekipman ve Malzeme kredisi kullanılarak Devlet Malzeme Ofisi üzerinden satın alınması için Belediye Başkanına gerekli yetki verilmesi ile ilgili Temizlik İşleri Müdürlüğünün teklifi oy birliğiyle kabul edildi.

14. 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu Ek 16. Madde hükmüne göre Elektronik Denetleme Sistemleri (EDS) Projesi ile ilgili Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğünün teklifi oy birliğiyle kabul edildi.

15. Köy belde ve ilçelere ait minibüslerin Belediye Mücavir Alanı içerisinde yolcu almaları sebebiyle Yalova İl Merkezinde yolcu taşımacılığı yapan minibüsçü esnafının mağduriyetinin önüne geçilebilmesi için yönetmelik/yönerge yayınlanması ile ilgili Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğünün teklifi oy birliğiyle kabul edildi.

16.Adnan Menderes Mahallesinde Kapalı Pazaryerinde açılan sosyete pazarı ve benzeri yerler için ücretsiz müşteri servisi taşımacılığı yapılması için gerekli yasal alt yapının oluşturulması ile ilgili Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğünün teklifi oy birliğiyle kabul edildi.

17. Bayraktepe Mahalle Muhtarlığının mahalle sakinlerinin yoğun talebi üzerine minibüs güzergahı talebi ile ilgili Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğünün teklifi oy birliğiyle kabul edildi.

18. Toki Elmalık - Kazmiye minibüs hattına Özel Atakent Hastanesinin talebine istinaden ilave ek hat konulması ile ilgili Trafik Düzenleme Komisyonu Kararı oy birliğiyle kabul edildi.

19. İmar Komisyonu Kararları oy birliğiyle kabul edildi.

Başkan Salman, birleşimi bir dahaki toplantıda toplanıncaya dek kapattı.