Konferans salonu için düzenlenen törene Yalova Belediye Başkanı Yakup B. Koçal, İl Milli Müdür Vekili Baki Yükseler, Milli Eğitim Şube Müdürleri M. Derya Arıcı ve Yeliz Fitoz, okul yöneticileri, öğretmenler ve öğrenciler katıldılar.

     Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından başlayan törende konuşma yapan Milli Eğitim Müdür Vekili Baki Yükseler; “Belediye Başkanımız bizi hiçbir zaman kırmıyor. Tüm okullarımıza katkıda bulunuyor. Bugün burada açılışını yapacağımız salona geldiğimde aklıma bir anım geldi. Üstün zekâlı çocuklarımız için yaptırılan okulumuzun eksikleri vardı. Belediye Başkanı Yakup B. Koçal göreve henüz yeni gelmişken isteğimizi kırmadı. Okulun müzikal enstrümanlarını temin etti. Kendisine tüm katkılarından dolayı Milli Eğitim Müdürümüz adına teşekkür ederim” dedi.

     Yüksel, konuşmasının ardından Rahmi Tokay İlköğretim Okulu Aile Birliği yöneticileri adına Yalova Belediye Başkanı Yakup B. Koçal’a teşekkür plaketi takdim etti.

      Eğitime, yarının gençlerine yapılan yatırım değerinin parayla ölçülemeyeceğini ifade eden Yalova Belediye Başkanı Yakup B. Koçal, “Bugün üzerinde oturduğunuz koltuklar meclis salonumuzda yer alan koltuklardı. Depremden hemen sonra yaptığımız yeni binada günümüze kadar yer alıp bu şehrin önemli kararlarına tanıklık etmişti. Düzenlenen bir işbirliğiyle Saffet Çam ve Rahmi Tokay İlköğretim okullarında konferans salonları oluşturduk. Umarım burada güzel etkinlikler geçirirsiniz” dedi.

            BAŞKAN KOÇAL; “ÇOCUKLARIMIZIN GELECEĞİNE YAPILAN YATIRIM PARAYLA ÖLÇÜLEMEZ”

            Yalova Belediyesi’nin yatırımlarından iki tanesini çok benimsediğini belirten Başkan Koçal, “Çok sayıda proje yapıyoruz. Bunları saymak istesem uzun uzun konuşurum ama bence 2 tanesi çok önemli. Birincisi 23 Nisan’da açmış olduğumuz çocuk tiyatrosu. Ben bunu geleceğe yönelik kültürel katkı oluşturduğu için çok önemli buluyorum. Çünkü bugün en varlıklı ailelerin çocukları bile çocuk yaşta tiyatro izlememiştir, izlemiyor. Ama biz Milli Eğitim Müdürlüğü ile yapılan işbirliği sonucu çocuklarımıza 8 yıllık eğitim dönemi boyunca 24 tane tiyatroyu zorunlu olarak tıpkı bir ders gibi izleteceğiz. Bir diğer konu ise İstanbul Fatih’de Yalova Belediyesi arsasına yapacağımız yurt olacak. Okumaya giden Yalovalı kız öğrenciler burada kalabilecek. Yalova’da öğrenim görme şartı aranacak bu yurtta 100 kişilik kontenjan olacak” dedi.

Tören, okul öğrencilerinin hazırladığı halk oyunu gösterileriyle devam etti.