Açılış konuşmasını gerçekleştiren Hava Pilot Albay Zeki Koltukoğlu; “Bu noktada 1600 katılımcı ile 3000 adet fidan dikilecek olup Yalova genelinde yaklaşık 31400 adet fidan toprakla buluşacak ve geleceğimize hayat verecektir.” dedi

Saygı duruşu ve akabinde İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Yalova Orman İl Müdürü Rıdvan Kalelioğlu projenin anlam ve önemini vurgulayan konuşmasını gerçekleştirdi.

Kalelioğlu; “Türkiye’yi Guinness Rekorlar Kitabına taşıyacak bu ağaçlandırma seferberliği ile 11 Kasım 2019’da yani bugün saat 11.11’de Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın himayelerinde ve Tarım ve Orman Bakanı Sayın Bekir Pakdemirli’nin koordinesinde 81 ilimizde 2023 noktada 3 saat içinde 11 milyon fidanın toprakla buluşmasını sağlıyoruz.

Biz de Yalova Orman İşletme Müdürlüğü olarak hazırlıkları tamamlanan 9 adet lokasyonda 31.350 adet fidanı tüm katılımcıların katkıları ile toprakla buluşturacağız.

Bu etkinlikle sonunda Yalova ilimizde toplam 3.000 kişinin katılımı ile 2.000 dekar alanı ağaçlandırmış olacağız.” dedi.

Törenin ardından alanda toplanan gruplar belirnenen noktalardaki fidan dikme etkinliğine başladılar. 3 saat süren etkinlik boyunca hedeflenen sayıda fidan toprakla buluştu.