Merhum Milletvekili Cevdet Aydın’ın Yalova için çok büyük bir kayıp olduğunu belirten DP İl Başkanı Bahattin Sabahçı, Yalova’nın ilk Milletvekili Cevdet Aydın’ın, ölümünün 14 . Yıldönümü dolayısıyla, Pazar günü Belediye Meclis Salonu’nda saat 13:00’te bir anma programı düzenleyeceklerini söyledi.
   Merhum Milletvekili Cevdet Aydın’ın yaşamı boyunca ticaret hayatında da siyaset hayatında da çok büyük başarılar elde ettiğini söyleyen Sabahçı, ‘Hepimiz Yalova  Cevdet Aydın dediği zaman, sloganı, az laf çok iş olmuştur. Yalova’da yatırımların mimari değeri, değerli büyüğümüzü anmak için Pazar Günü anma programı düzenledik. Buradaki konsepti sizle paylaşmak istiyorum. Program; Cevdet Aydın’ın Yalova’da yapmış olduğu açılış ve temasları gösteren sinevizyon flimleri,  yaptığı çalışmalar, siyasi görüşmeler bazında eşi ve dostlarının kendisi hakkında söyleyişleri yer alacak. Daha sonra Yasin’i Şerif okutup, kabristanda dualarla birlikte Cevdet Aydın’ı 14 yıldönümünü yad etmiş olacağız. Siyasi yaşamında hiçbir istismara bulaşmadan, kimseye ayrıcalık tanımadan görevini gururla sürdüren Cevdet Aydın’a Allah’tan rahmet diliyoruz” dedi.
    Görevden alınması hakkında da açıklama yapan Sabahçı, ‘ İl ve ilçe teşkilatları buzamana kadar yapmış olduğumuz görevlerin karşılığında teşekkür dahi etmeden uyumsuzluktan dolayı görevden alındığımızı söylemişler. Bakıyorsunuz, siyasi partilerde uyum nedir? Genel merkez size vitamin gönderir vilayetinizde yapmanız gerekenler hakkında. Gönderdikleriyle ilgili beklentisi olur. Bu zamana kadar, bana bir pusula göndermişlerdir oda görevden alındığıma dair. Bu etikmi dir diye sorarsınız değildir. DP’nin çoğu şehrinde teşkilatları bile yok. Türkiye’de teşkilatlarını zor kuracaksın, seçimle gelmiş teşkilatı görevden alacaksın. Etik olmayan budur. Bu durum karşısında, haklı direnişimizi  kanuni yollardan arayıp Asli Hukuk Mahkemesi’ne başvurduk. Müracatımızda, yürütmeyi durdurma kararıyla ilgili, ne gerekirse kanunu yollardan hakkımızı arayacağız’ dedi.
   Mahkeme devam ettiği süreçte, kendisinin yerine bir başkasının atamayacağını da söyleyen Sabahçı, ‘Bu haksızlık, görevden alma olayında Ankara’ya manevi tanzimat açacağız’ dedi.
Haber Foto: Gamze Yüksel