Yalova Gazeteciler Cemiyeti Başkanı ve Kent Konseyi Yürütme Kurulu Üyesi Ayhan Polat, 3. Göz Gazetesi İmtiyaz Sahibi ve Cemiyet Başkan Yardımcısı İrfan Aydın, Etik Gazetesi İmtiyaz Sahibi ve Cemiyet Başkan Yardımcısı Nevzat Samancı, Çınarcık Gazetesi Sorumlu Yazı İşleri Müdürü ve Cemiyet Sekreteri Emine Ballı, Yalova Manşet Gazetesi Haber Editörü Melis Kasap Başkan Tutuk’a ‘Hayırlı olsun’ ziyaretinde bulundular.

Yalova Belediye Başkanlığı gibi önemli bir göreve gelmelerinden dolayı tebriklerini söylen YGC Başkanı Ayhan Polat, ‘’Yalova Belediyesi’nin durumunu çok iyi bilen bir gazeteciyim. Olumsuzluklarla Yalova’nın gündemine gelen Yalova Belediyesi’ni kısa süre içinde bir düzlüğe hep beraber el atarak çıkaracağımıza inancım tamdır.

Yalova’yı lafta değil, icraatlar yaparak sevdiğinizi her kesime ispatlama gibi bir göreviniz var. Cumhurbaşkanın size verdiği destek ile bu sorumluluğun üstesinden geleceğinize inancımız tamdır. Allah yardımcınız olsun’’ dedi.

Başkan Mustafa Tutuk ise yaptığı açıklamada; Hepiniz hoş geldiniz. Yalova’ya gerçek anlamda hizmet veren yayın organlarının sahiplerisiniz. Yayınlarınızı keyif ile takip ediyorum. Ben Yalova’da yayın yapan yerel veya yaygın gazetecilerle mahkemelik olmam. Ne istiyorlarsa, iyi veya kötü yanlarımı yazabilirler. Bizim, gizlimiz saklımız yok. Önemli olan objektif olmak ve doğru habercilik yapmaktır’’ dedi.

Tutuk, ‘’Yalova cami ve özel kurumlar ilaçlandı’’

Öncelikli konulara değinen Başkan Tutuk, sorulan bir soruyu; ‘’Yalova’mızda o tarz bir rahatsızlığa (korona) şu an rastlanmadı. Fakat hemen biz bunun tedbirini almak için Veteriner İşleri Müdürlüğü’müzle hemen kontağa geçip talimatlarımızı verdik. Yalova merkezdeki tüm camiler ilaçlandı. Özel kurumlar, okullar şu an ilaçlandı. Yine de talep olursa, çok önemli kritik, toplumun tamamını ilgilendiren yerlerde belediyenin imkanları dahilinde ki imkanlarla ilaçlamalar yaparız. Şu an için bize, ‘’burayı da ilaçlayın’ dediklerinde, ‘ilaçlayamayız’ gibi bir durum olmadı. Camilere ilaçlamayı biz teklif ettik. Cuma’dan önce perşembe günü gece 00:00’a kadar toplu halde yaşanabilecek yerleri ilaçladık.’’

Mustafa Tutuk, çok hızlı davrandık bu konuda. Ama şunu biliyoruz ki bizim ilacımız dezenfekte amaçlı yani korona virüs ilacı değil bu. Bizim aldığımız bu önlem gribi ve bir bulaşıcı hastalığı önler. Biraz da insanlarımız tarafından kendi temizliğine bu korona virüsle ilgili uyarılara dikkat edilirse ben Yalova’mızda inşallah böyle bir durumla karşılaşacağımızı düşünmüyorum. Yurt dışından gelen arkadaşlarımız var, onlar kendilerine biraz daha dikkat etmeliler’’ dedi.

Tutuk, ‘’Cumhurbaşkanımız, ne istiyorsanız iletin, size yardımcı olacağız’’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yaptıkları görüşme hakkında da bilgilendirmede bulunan Başkan Tutuk, ‘’Öncelikle tüm Yalovalı hemşerilerine selamı var. Yalova’ya çok hakim. İnanılmaz hakim. Bizimle sohbet havasında konuştu. Yalova ile ilgili genel değerlendirme yaptık. Söylemesi gerekenleri Genel Başkan Yardımcısı kısaca canlı yayında izah etti. O konulara Cumhurbaşkanımız hiç girmedi. Yalova’dan sohbet ettik, genel durumuyla ilgili. Biz, Yalova olarak destek istedik kendisinden. ‘’Ne istiyorsanız iletin biz size yardımcı olacağız’’ dedi.

Tutuk, ‘’ Yalova’nın ulusal basında yolsuzluk haberleri ile anılmasını istemiyorum’’

Başkan Vekili Tutuk konuşmasının sonunda, ‘’Ben size şu kelimeyle söylemekten hiç çekinmiyorum. Ben bir Yalovalıyım, Yalova’nın ulusal basına yolsuzluk haberleriyle anılmasını istemiyorum. Yalova Belediyesinde yaşanan yolsuzluğun parti ile alakası olmadığını düşünüyorum. Bu kişisel bir eylemdir. Yalova halkı tarafından seçilmiş,  Yalova Belediye Meclis Üyelerinin seçtiği bir Belediye Başkanı var. Nettir bu. Bu hukuksal süreç keşke hiç olmasaydı da bizim Yalova’mız güzellikleri, başarıları ve hizmetleriyle ekranlara gelseydi. Biz de alkışlasaydık, gurur duysaydık, destek verseydik.’’

Tutuk, ‘’Ben Yalova’ya hizmet edeceğim’’

Yalova Belediye Meclisinde, Cumhur İttifakı olarak hiçbir projenin önünü kesmedik. Yeter ki proje yapılsın. Şu an ben geldim göreve. Seçilmiş Yalova Belediye Meclisinden seçilmiş olarak geldim. Ama ben size şunu söyleyebilirim, benim hiç kimseye bir sözüm yok. Ben hizmet edeceğim. Ben bunu pozitif tarafta kullanacağım. Başkalarının mutsuzluğundan, yoksunluğundan sevinecek biri değilim. Umarım ki davadan dönerler, umarım suçları yoktur. Benim yapabileceğim süre belki 2 ay belki 4 yıl bilmiyorum. Alnımın akıyla, Yalova sokaklarında beraber gezeceğiz.’’  

Tutuk, ‘’Vatandaşımız bize çok güveniyor’’

Başkan Tutuk son olarak, ‘’Göreve geldiğimiz günden bu yana, vatandaşın memnuniyeti yükseliyor. Hiçbir temel sıkıntımız yok. Müdürlerimiz işlerinin başında. Yalova Belediyesinde hizmetler, artarak devam edecek. Hele ki çevre temizliğinde mazeret kabul edemeyiz. Vatandaşlarımızın bize tepkileri inanılmaz iyi. İnsanlar dua ediyor bize. Bize çok güveniyorlar. Beklentiler de var. Ben bu güveni boşa çıkarmayacağım. Beklentilerin de hepsini karşılayacağız, yatırım da yapacağız. Yalova halkı bundan kesinlikle emin olabilir. Kısa sürede farkı hissettireceğiz’’ şeklinde konuştu.