Yalova Protokolünden tam kadro katılım

Yalova İl Millî Eğitim Müdürü Dr. Abdülaziz Yeniyol tarafından 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanındaki Atatürk Anıtı’na çelenk sunulmasının ardından Gaziosmanpaşa İlkokulunda düzenlenen törene; Vali Muammer Erol, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Mustafa Bakçepınar, Yalova Belediye Başkan Vekili Mustafa Tutuk, İl Genel Meclis Başkanı Hasan Soygüzel, İl Özel İdare Genel Sekreteri Selim Karahan, İl Millî Eğitim Müdürü Dr. Abdülaziz Yeniyol, Yalova Gençlik ve Spor İl Müdürü Mehmet Kalyon, Tarım ve Orman İl Müdürü Suat Parıldar, İl Sağlık Müdürü Dr. Emrah Eray, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcıları, Şube Müdürleri, STK Yöneticileri, öğretmenler ve veliler katıldı.

Öğrenciler, gösterilerini sundu

İlköğretim Haftası kutlamaları, Covid-19 önlemleri kapsamında sosyal mesafeye dikkat edilerek gerçekleştirildi. 1 dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan İlköğretim Haftası kutlamasında, öğrenciler okul bahçesinde çeşitli gösteriler sunarken; günün anlam ve önemine dair konuşmayı yapan İl Millî Eğitim Müdürü Yeniyol, “Kıymetli öğretmenlerim, saygıdeğer anneler ve babalar, geleceğimizin teminatı sevgili öğrenciler!

Yeni bir eğitim ve öğretim dönemine başladığımız bu anlamlı haftanın coşkusunu ve heyecanını yaşamaktayız. Yalova'daki tüm eğitim camiasına, 2021-2022 eğitim öğretim yılının hayırla ve sağlıkla geçmesini temenni ediyor, başarılar diliyorum” diyerek, yeni eğitim öğretim yılının Covid-19 salgını karşısında alınan tedbirlere hassasiyetle uymak suretiyle 45 bin 915 öğrenci ve 3 bin 543 kişilik maarif orduyla başladığını kaydetti.

Yeniyol, “El ele vererek, kurallara riayet ederek başarıya ulaşacağız”

“Sevgili çocuklarımız! Bizler, siz öğrencilerimizi çok özledik” ifadeleriyle, öğrencilerin de okullarını çok özlediğini ve okula dönmek için sabırsızlandıklarını belirten Yeniyol, “Gerek idarecilerimiz gerekse öğretmenlerimiz ve tüm personelimizle bizler, salgın sürecinin karşımıza çıkardığı tüm zorlukları aşarak okullarımızı açmak için hazırlanıyoruz. Ancak bunu tek başımıza başarmamız mümkün değil. Hep birlikte el ele vererek, kurallara riayet ederek başarıya ulaşacağız.

Bakanlığımız, bütün imkânlarıyla eğitimi destekleyip yürütmektedir. Bu bağlamda Valimiz Sayın Muammer Erol'un himayelerinde; güçlü ve şeffaf iletişimi düstur edinen, çözüm odaklı bakış açısıyla süreci takip eden İl Millî Eğitim Müdürlüğümüz, İlçe Millî Eğitim Müdürlüklerimiz, okul yöneticilerimiz ve öğretmenlerimiz de her koşulda köklü geleneğimizin mirasçıları olarak eğitim kalitemizi daha ileri götürmek için var gücüyle çalışmaktadır. Siz değerli velilerimiz ise süreçte her zamankinden daha hassas bir tutumla ve özveriyle en büyük destekçimiz oldunuz” açıklamasında bulundu.

Yeniyol, “Sağlıklı gelecek için göstereceğiniz çabaya şimdiden teşekkür ediyorum”

Meslektaşlarına seslenen Yeniyol, “Hepimizin eğitimin, öğretmenin ve öğrenmenin farklı yollarını idrak ettiğimiz şu günlerde eğitim camiası olarak gösterdiğiniz fedakârlıklar; okulun bir yaşam sahnesi, öğretmenlerinse bu sahnedeki önemli aktörlerden biri olduğunu bir kez daha bizlere gösterdi. Yaşadığımız süreçte ülkemizin sağlıklı geleceği için göstereceğiniz çabaya şimdiden teşekkür ediyorum. Bu duygu ve düşüncelerle tüm öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz ve ailelerimizin "İlköğretim Haftası'nı" kutluyor; 2021-2022 eğitim öğretim yılının öğretmen, öğrenci ve velilerimiz başta olmak üzere tüm milletimize hayırlar getirmesini diliyorum” dedi.

İlköğretim Haftası kutlama etkinlikleri kapsamında törenden sonra sınıflara girerek, 2021- 2022 eğitim öğretim yılının hayırlı olmasını dileyen, öğretmen ve öğrencilere başarılarla dolu bir yıl temennisinde bulunan Yalova Protokol üyeleri, çeşitli hediyelerle öğrencilerin yeni eğitim öğretim yılı sevinçlerine ortak oldu.