Vali Esengül Civelek’in katılımıyla gerçekleştirilen temel atma törenine, il protokolü, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum temsilcileri, üniversite öğretim üyeleri ve Yalova halkı yoğun ilgi gösterdi.
Temel atma töreninde, ilk olarak Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Rafet Bozdogan tarafından Yalova Üniversitesi Master Planı ile ilgili detaylı bir sunum yapıldı.
Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Niyazi Eruslu ve Yalova Belediye Başkanı Yakup Bilgin Koçal’ın gerçekleştirdiği konuşmalardan sonra kürsüye gelen Yalova Valisi Esengül Civelek, çok büyük özverilerle gerçekleştirilen çalışmaların neticesinde, Yalova’nın geleceğini etkileyecek çok önemli bir tesisin temelini atmaktan duyduğu mutluluğu ifade ederek başladığı konuşmasında,  “Kurulduğu 2008 yılından bugüne kadar her geçen yıl artan öğrenci sayısı, kaliteli eğitimi, güçlü akademik kadrosuyla diğer üniversitelerle rekabet edebilir güce sahip olan üniversitemizde gurur duyuyoruz. Üniversitemizin daha da ileri seviyelere götürülmesi ve Yalova’nın bir eğitim kenti olması yolunda devlet, üniversite, özel sektör ve sivil toplum kuruluşları olarak var olan işbirliğimizi güçlendirerek çalışmalarımıza devam ediyoruz. Temelini atacağımız binanın yanı sıra diğer binalarında hızla yapımına başlanılacaktır ve 2013 yılı üniversitemiz için yatırımlar yılı olacaktır. Yoğun gayret ve çalışmalarından dolayı Sayın Rektörümüz başta olmak üzere, değerli çalışma arkadaşlarına, hocalarımıza çok teşekkür ediyor, temelini atacağımız binanın üniversitemize ve ilimize hayırlı olmasını diliyorum, saygılar sevgiler sunuyorum” dedi.