Yalova’da yapılan Genç MÜSİAD toplantısına; Yalova Valisi Muammer Erol, Yalova Belediyesi Başkan Vekili Mustafa Tutuk, AK Parti Yalova Milletvekili Meliha Akyol, İl Genel Meclisi Başkanı Hasan Soygüzel, MÜSİAD Yalova Başkanı Adem Saruhan, Genç MÜSİAD Başkanı Yunus Furkan Akbal, Bir Önceki Dönem Yalova Genç MÜSİAD Başkanı Can Bartın Akdemir, Yeni Dönem Yalova Genç MÜSİAD Başkanı Emre Baykal, Siyasi parti İl ve İlçe Başkanları, İlçe Belediye Başkanları, Sivil Toplum Kuruluşları Başkanları, Dernek Başkanları, Genç Girişimciler ve konuklar katıldı.

Akdemir, “bu şerefli görevi eliminde geldiğince yaptım”

Açılış konuşması yapan Bir Önceki Dönem Yalova Genç MÜSİAD Başkanı Can Bartın Akdemir, “2019 yılı aralık ayında MÜSİAD Başkanımız Âdem Saruhan Beyin icazeti ve genç MÜSİAD genel merkezinin tebliği ile Yalova genç MÜSİAD başkanlığı şahsıma uygun olarak görüldü. 2021 yılı eylül ayına kadar bu şerefli görevi elimizden geldiğince ekibimle beraber uygulamaya çalıştık. Yalova’da genç MÜSİAD’ı hep bir adım ileriye götürmek için uğraştık malumunuz üzere bahsettiğim tarihler arasında oluşan ve kısmen de olsa bugünde devam eden pandemi süreci bizleri ve çalışmalarımızı ilk etapta olumsuz yönde etkilese de genel merkezimizin genel desteği ile krizi fırsata çeviren olağanüstü çalışmaları ile kısa sürede büyük geri dönüş yaptık.” Dedi.

Akdemir, “kısıtlamalardan güçlenerek çıktık”

MÜSİAD ve genç MÜSİAD gönüllüleri olarak ülke ve dünyada bu kısıtlamalardan güçlenerek çıktıklarına değinen Akdemir, “Sadece Yalova ve ülkemizde değil MÜSİAD bütün dünyada çalışmalarında devam ediyor. Dünyanın çeşitli ülkelerinde varlığını ve ağırlığını gösteriyor. Her geçen gün başka bir ülkede şubeleşmeye devam ediyor. Bunlar biz gençleri daha da teşvik ediyor.” Diyerek konuşmasını bitirdi.

Baykal, “girişimci fikirleri üreticisi olacağız”

Bir Önceki Dönem Yalova Genç MÜSİAD Başkanı Can Bartın Akdemir’in ardından konuşma yapan Yeni Yalova Genç MÜSİAD Başkanı Emre Baykal, 2002 yılında kurulan genç MÜSİAD, inançlı, liyakatli, erdemli ve kararlı gençler tarafından yurt içinde 56, yurt dışında 32 şubesi ile birçok farklı sektörde çalışmalarına devam etmekte olduğuna değinerek, “Genç MÜSİAD iş birliğinin yanında güç ve gönül birliğini de gerçekleştirme düşüncesi ile yola çıkan toplumu kültür ve değerlerine, ticari ahlakına bağlı ve saygılı mesleki birikimi ve çağdaş donanımıyla iş insanı olma potansiyeli taşıyan gençlerin oluşturduğu bir çalışma platformudur. Gençliğin sosyal ve ekonomik düzeyini yükseltip geleneğine bağlı genç ve şuurlu bakışı ortaya çıkarma şiarıyla şehrimiz için hazırladığımız projeler doğrultusunda turizm, tarım ve sanayi sektörlerinin gelişimini etkileyen girişimci fikirleri üreticisi olacağız. Bizi burada yalnız bırakmayan değerli misafirlere teşekkür ediyorum.” Diyerek konuşmasını noktaladı.

Saruhan, “MÜSİAD örnek bir eğitim rehberlik danışmanlık merkezi haline geldi”

Yalova MÜSİAD Başkanı Adem Saruhan, MÜSİAD hakkın, hukukun, adaletin ve eşitliğin, barışın ve güvenin, refahın ve mutluluğun sağladığı tarihe ve topluma mal olmuş mahalli ve evrensel değerlerin gözetildiği kendi içinde bütün bölgesinde ekonomik ve siyasi alanında etkin dünyada saygın bir Türkiye hayali ile yola çıkan hassasiyet sahibi iş insanlarının 1990 yılında İstanbul’da kurdukları iş adamları derneği olduğunu dile getirerek, “İş dünyasına olduğu kadar diğer kesimler için örnek bir eğitim rehberlik danışmanlık merkezi haline gelen uygulama ve çalışmaları profesyonel düşünce zemininde oturtan entelektüel birikimini paylaşıma açan kamu yararına dernek statüsüne sahip 11 bini aşan üyesi ile 60 bine yakın işletmeyi temsil eden yaklaşık 1 milyon 800 bin kişiyi istihdam sağlayan yurt içinde 89 irtibat noktası bulunan yurt dışında 225 noktada hizmet veren güçlü bir sivil toplum kuruluşudur.” İfadelerini kullandı.

Saruhan, “MÜSİAD’ın güçlenmesi STK’ların eski gücünü kaybettirdi”

MÜSİAD’ın vizyonu ulusal ve uluslararası düzeyde bağımsız ve bağlantısız hareket eden bir iş adamları derneği olarak önceden belirlenen ilke ve değerleri paylaşan üye sayısını artırmak üyeler arası dayanışmayı sağlamak ve kendi içinde sağladığı birlik ve beraberlik ruhu ile ülkemizin maddi ve manevi yönden gelişmesine katkıda bulunduklarını söyleyen Başkan Saruhan sözlerine şöyle devam etti: “Bir zamanlar ülkemizde basın açıklamalarıyla hükümete ayar veren bazı sivil toplum kuruluşları MÜSİAD’ın kurulması ve güçlenmesi ile eski gücünü kaybetmiştir. Artık doğruyu söyleyen doğru işlerin yanında ülkemiz menfaatleri uğruna elini taşın altına koyan dava uğruna çalışan ülkemizi gelişmiş devletler seviyesine ulaştırmak için gecesini gündüzüne katan MÜSİAD’lı iş adamları ve genç MÜSİAD’ımız var.”

Akbal, “itici bir güç olduk”

MÜSİAD, gerek iş adamları derneği olarak fert fert tüm mensuplarıyla ülke ekonomisine yeni bir iklim yeni bir soluk kazandırdığına değinen Genç MÜSİAD Başkanı Yunus Furkan Akbal, “Geride bıraktığımız 31 yıllık dönemde hazırlamış olduğu raporlarla ve ortaya koymuş olduğu projelerle ülkenin iktisadi kalkınması anlamında itici bir güç olmuştur. Ülkenin geçirdiği zor zamanlarda MÜSİAD üretmiştir istihdam etmiştir ve yurt içi yurt dışı demeden rızkını aramaktan vazgeçmeyenlerin evi ve yurdu olmuştur. MÜSİAD dündür bugündür inşallah yarın olacaktır. MÜSİAD gençliğin kıymetini bu ülkede en iyi bilen dernektir. Bizlerde bu kurucu değerlere layığıyla hizmet etmek için kurulduğumuz günden itibaren var gücümüzle çalışıyoruz.” Bilgisini verdi.

Akbal, “Global arenada da etkin bir MÜSİAD için çalışıyoruz”

Tüm dünyayı sınır olarak kabul ettiklerini belirten Akbal, “Global arenada da etkin bir MÜSİAD için çalışıyoruz. Bugün Çin’den Amerika’ya, Portekiz’den Cezayir’e, Hollanda’dan Gürcistan’a kadar pek çok yerde artık bir genç MÜSİADLI ile karşılaşmak şaşırılacak bir durum değildir. Pakistan, Azerbaycan körfez bölgesi Avrupa’da çeşitli ülkelerde bulunan sivil toplum kuruluşlarıyla aktif sürdürülebilir bir iş birliği içerisindeyiz. Bunu en somut örneğini de ay sonunda Pakistan’dan gelecek 200 genç girişimciyi İstanbul’da ağırlayacağız. Türkiye ve Pakistan teknoloji formunu düzenliyoruz. Pakistan’dan bakanlar Türkiye’den bakanlar yatırımcılar montörler ve kurumların katılacağı çok büyük bir organizasyon düşünüyoruz. Yine ay sonunda genç MÜSİAD olarak Azerbaycan’da yatırım ve kültür zirvesine katılarak ülkemizi temsil edeceğiz. Genç MÜSİAD üyelerin kişisel gelişimini artırıyor. Ticari kapasitelerini geliştiriyor. Ancak MÜSİAD sadece ticari kapasiteyi geliştiren kişisel gelişimi artıran bir yapı kesinlikle değildir.” Diyerek konuşmasını bitirdi.

Tutuk, “her zaman yanınızda olacağım”

Selamla konuşması yapan Yalova Belediyesi Başkan Vekili Mustafa Tutuk, “Beni abiniz olarak görün her zaman yanınızda olacağım. Genç MÜSİAD gençlerimizin gözlerindeki ışık ve parıltıyla kendilerini ispatlamış bir oluşumdur. Ülkemizin sizin gibi genç girişimcilere ihtiyacı var ve sizleri görünce geleceğimizin daha emin ellerde olduğunu görüyorum.” Dedi.

Akyol, “tek temennim kadın MÜSİAD üyelerinin çoğalması”

Belediye Başkan Vekili Tutuk’un ardından selamla konuşması yapan AK Parti Yalova Milletvekili Meliha Akyol, “Ben bir kadın vekil olarak temennim kadın tüccarlarımızın eski tabirle yani kadın MÜSİAD üyelerimizin çoğalmasıdır.” Şeklinde konuştu.

Haber/Serhat Oruç