Dün (21.11.2020) tarihlerinde, Türkiye'nin 81 ilinden sadece Yalova’da akşam 20:00 ile sabah 08:00 arası paket servis hizmeti yasaklandı.

Yalova’da paket servisi yapan birçok işletmenin böylesi bir karardan haberdar olmamaları işletmeleri çok zor durumda bırakırken, binlerce vatandaş ise paket servis siparişinden mahrum kaldı.

İşletmeciler, 'Neden bilgi verilmiyor?'

Birçok işletme sahibi gazetemizi arayarak, uygulamanın kendilerine tebliğinin, sokağa çıkma yasağının başladığı saat olan 20:00’da emniyet güçleri tarafından sözlü olarak iletildiğini söyleyerek, bu uygulama ile şok yaşadıklarını söylediler.

Adını açıklamak istemeyen bir işletmeci, “Zor günler geçirmemize rağmen, halkımıza 24 saat hizmet vermek için gerek hammadde, gerek personelimizle, 21.11.2020 akşamı saat 20:00’den sonra da vatandaşlarımıza hizmet vermek için son hazırlıklarımızı yaptık. Ancak 19:45’de emniyet güçleri işyerimize gelerek saat 20:00'de kapatmamızı söylediler. Bu uygulamanın sadece Yalova’da yapıldığını bizlere sözlü olarak ilettiler.

Müşterilerimize sağlıklı bir şekilde hizmet için yaptığımız tüm hazırlıklar, hiç beklemediğimiz bir şekilde işyerimizin kapatılmasıyla boşa gitti ve ürünlerimiz ziyan oldu.'' Şeklinde şikayetlerini ilettiler.

Maddi kayıp yaşadık”

Büyük maddi kayıp yaşadıklarını söyleyen bir işletmenin müdiresi, ''Yetkili mercilerin, bir gün öncesinden karar alıp bu konuyu işletmelere duyurmaları çok mu zor bir iştir?

Devletin resmi kurumları, böylesi bir süreçte vatandaşlarına sahip çıkmalı. Ne yazık ki Yalova bir duyuru zahmetinde dahi bulunma ihtiyacı hissetmemişler. Olan şu zor şartlar altında istihdam yaratan, katma değer üreten bizim gibi işletmelere oluyor. Çok yazık.” Şeklinde tepkisini dile getirdi.