Çeşitli etkinliklerle kutlanan turizm haftası, 16 Nisan 2018 günüYalova İl Kültür ve Turizm Müdürü Şeref Tali’nin Atatürk anıtına çelenk sunumuyla başladı.

Çelenk sunumunun ardından, ‘Turizm Haftası’ ile ilgili açıklama yapan Yalova İl Kültür ve Turizm MüdürüŞeref Tali;‘’Turizm Haftası etkinlikleri doğrultusunda yapılacak programlarla, Yalova’nın turizm çıtasını daha yukarılara yükseltmek,daha çok yatırımcı çekme, var olan turizm potansiyelini,değerlerimizi,birikimlerimizi daha geniş kitlelere bir sinerji yaratmaktır. Bu haftaki etkinliklerle,turizmi daha geniş kitlelere duyurmak olacaktır.

Yalova’mızın çıkış noktası turizmdir.Yalova;termal kaplıcalarıyla,organik tarımıyla,şelaleleriyle,tarihiyle,kültürüyle,coğrafyasıyla geniş bir alana sahiptir. Sivil toplum örgütleri,bakanlığımız,valiliğimiz ve sektör temsilcilerimizlehep beraber, bu haftayı iyi bir şekilde, amacına uygun olarak yürütmeyi planlamaktayız.

İlçelerimize de etkinliklerimizi taşıyarak, Yalova’nın Turizm sezonunun açılışını yapmaktır. Turizm Haftasına renk katmak, bir sinerji katmak ve farkındalık yaratmaktır. Amacımız, Turizm pastasından Türkiye’nin aldığı payı arttırmak ve Yalova’nın da turizm pastasından alacağı payın arttırılmasını sağlamaktır.

Bu hafta gerçekleşecek olan, Turizm Haftası’nın ilimize, ilçelerimize hayırlara vesile olmasını diliyorum.Bol, yerli ve yabancı turisti Yalova’da ağırlamayı temenni ediyorum’’ dedi.

Haber/Foto: Elif Tuzlacıoğlu