Eğitim alanındaki farklı görüşler ve görüş açılarının ilgililer uzmanlar tarafından değerlendirilerek en verimli ve uygulanabilir sonuçları elde etmek ve üzerinde uzlaşılan konularda uygulama birimlerinin yetkilerine karar vermek üzere düzenlenen eğitim çalıştayı, 26-27 Nisan 2013 tarihleri arasında sürecek.

     Programa, Yalova Valisi Esengül Civelek, Yalova AK Parti Milletvekili Temel Coşkun, Yalova Belediye başkanı Yakup Koçal, Yalova AK Parti İl Başkanı Mustafa Pehlivan, Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Niyazi Ersulu Yalova Ticaret Sanayi Yönetim Kurulu Başkanı Celal Özel, Yalova Milli Eğitim Müdürü Ahmet Yurtman ve birçok davetli ve öğretmen katılım sağladı.

    Düzenlenen Çalıştay’ın ilk günü, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından Yalova İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Yurtman’ın açılış konuşmasıyla başladı.

    İki gün sürecek olan eğitim çalıştay’ın, eğitim kalitesini arttırmak için çok önemli olduğunu vurgulayan Yurtman, ‘Bu çalıştay’da karar sürecinin nasıl işlediği, problemlere bakış açısı ve çözüm yolları, insan kaynaklarının geliştirilmesi, mali kaynakların etkin kullanımının tüm detayları ile tartışılması hedeflenmektedir. Yalova'nın eğitimde ki yol haritası çizilecek’ dedi.

    Yalova'nın eğitimde marka olma hedefi olduğunu vurgulayan, Gazi Üniversitesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Mehmet Taşpınar,  ‘Yalova eğitimde marka şehir olmak istiyorsa insanların gelişimine eğilmelidir. Bu da ancak ve ancak eğitimle olur’ dedi.

    Yalova Belediye Başkanı Yakup Koçal, ‘Bu çalıştay, ilin eğitimdeki geleceğine sağlayacağı katkı küçümsenemez. Belediye olarak bizim beklentimiz ise bu toplantıdan eğitime yönelik fiziki ihtiyaçların belirlenmesi ve bize bir yol haritası çıkartılmasıdır" dedi.
   Eğitimde, Türkiye ortalamasında da en iyi durumda olan illerden birisi olduğumuzu söyleyen Yalova Ak Parti Milletvekili Temel Coşkun ,"Yalova eğitimde marka olma iddiasını taşıyan bir il. İl dışında da eğitim kalitesi dendiğinde akla ilk gelen iller arasında yer alıyoruz. İlimize baktığımızda eğitim tesisleşmesi anlamında herhangi bir sıkıntı yok’ dedi.

    Yalova'da eğitim yatırımlarına tahsis edilen yerlerin oranında da ciddi bir atış gözlendiğini söyleyen ‘Yalova Valisi Esengül Civelek,  ‘Yalova Eğitim alanında ve eğitim tesisleri alanında çok iyi bir durumda. Geçtiğimiz yıllarda her ne kadar üniversite sınavlarında bir düşüş yaşansa da kısa sürede Yalova yeniden hak ettiği yere yükselecektir. Günümüzde insana yapılan yatırım, yatırımların en önemlisidir’ dedi.

      5 salonda sürecek olan çalıştaya, Uludağ Üniversitesi'nden Doç. Dr. Feyyat Gökçe ve Doç. Dr. Sedat Yüksel, Amasya Üniversitesi'nden Prof. Dr. Murat Gökdere ile Gazi Üniversitesi'nden Prof. Dr. Mehmet Taşpınar başkanlık edecek.

    Haber Foto: Gamze Yüksel