Tema Yalova İl Temsilcisi Faruk Tezcan konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Yalova Şube Müdürlüğü'ne teşekkür ediyoruz. Yürüyen Köşk ve Çınar ağacı ilişkisini dikkate alarak Çınar ağacı'nı Yalova'nın bayrak türü olarak seçmesi çok isabetli olmuştur. Seçilen diğer bayrak türlerinden Fıstık Çamı ve Kara Gagalı Sumru'nun da isabetli bir seçim olduğunu düşünüyoruz" dedi.


     Tezcan, ‘Şube Müdürlüğü'nün internet sitesinde konuyla ilgili yaptığı açıklama ise; "Tüm dünyada canlı türleri büyük bir hızla yok olmaktadır. Türkiye’de ve diğer ülkelerde, insan etkinliklerinden kaynaklı olarak yaşam alanlarının bozulması ve parçalanması, doğal kaynakların aşırı tüketilmesi, yabancı türler, kirlilik ve iklim değişikliği, canlıları tehdit eden temel etkenler dünyadaki canlıların neredeyse üçte birinin (%33-39) nesli yok olma tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu göstermektedir. (IUCN 2010). Bu nedenle, ülkemizin biyolojik zenginliği açısından bayrak türleri tespit edilmesi ve bu türlerin korunması, geliştirilmesi yönünde her konuda eğitim, tanıtım ve bilinçlendirme çalışmalarını desteklenmesi gerekmektedir. Bayrak türler insanları etkileyen veya onların gönüllerinde yer tutmuş, koruma bilincini harekete geçirmeye sahip, halkın hayal gücünü yakalayan, koruma eylemlerini 
desteklemek için ikna edici türlerdir. Yalova ilinde Genel Müdürlüğümüze öneri olarak sunulmak üzere üç adet bayrak tür belirlenmiş olup, bunlar dünya da çevreduyarlılığı konusunda bir ilk olan yürüyen köşk ve çınar ağacından dolayı Doğu Çınarı (Platanus orientalis), Fıstıklı köyüne adını veren Fıstık Çamı(Pinus pinea) ve GedizDeltası'ndan sonra Türkiye’de bilinen ikinci önemli üreme kolonisi HersekLagünün de bulunan Kara Gagalı Sumru(Sterna sandvicensis)’ dur."Dedi.