Bu önemli karşılaşma öncesi, Yalova Valisi Muammer Erol başta olmak üzere, AK Parti Yalova İl Başkanı Muğlim Bağatar, AK Parti Gençlik Kolları Genel Başkanı ve Yalova Milletvekili Ahmet Büyükgümüş, AK Parti Yalova Milletvekili Meliha Akyol, Yalova İl Genel Meclis Başkanı Hasan Soygüzel ve birçok işadamı, meslek odası, STK ve dernek başkanlarının desteğini alan yeşil-kırmızılı takım, ilk yarısı 0-0 tamamlanan karşılaşmanın 75. Dakikasında Alperen Topçular’ın attığı gol ile 3 puan Yalovaspor’un oldu.  

Vali Erol, ‘’Allah c.c. Yalovaspor’un başarılarını daim ve hayırlara vesile etsin’’

Karşılaşmanın sonunda basın mensuplarına açıklamada bulunan Yalova Valisi Muammer Erol; ‘’Allah’ın izniyle Çiğli’den galibiyet ve şampiyonluk ümitlerimizi ateşleyerek dönen Yalovasporumuzun tüm kadrosunu tebrik ediyorum. Müteşekkiriz, Allah başarılarını daim ve hayırlara vesile etsin.

Hep beraber, inşallah, gayret edip Allah’ın izniyle birlikte mutlu ve başarılı olacağız. Ben tüm basın mensubu kardeşlerimi olmuş olacak gayret ve destekleri için tebrik ediyorum’’ dedi.

Tuna, ‘’Söz verdik, sözümüzü tuttuk’’

Yalovaspor’un başarılı Kulüp Başkanı Onay Tuna ise sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, ‘’Allah’ım sana şükürler olsun. Söz verdik, sözümüzü tuttuk, şampiyon olacak Yalovaspor’’ şeklinde mutluluğunu dile getirdi.