Okulun bu yılki hedef ve amaçları kurucu üyeler ve öğretmenler aracılığıyla kamuoyuna anlatıldı.

Yalova Doğa Koleji Kurucu Temsilcisi Oktay Çolak, “Yalova’da eğitim bayrağını en üst noktalara taşıyacağımızı söylememizin üstünden 5 yıl geçti. 5 yıl önce doğa markası Yalova’ya geldiğinde demiştim ki biz bu marka altındaki çok güçlü kurucular ve öğretmen arkadaşlarımızla mutfakta çok güzel yemekler yapacağız, Yalova’yı hak ettiği yere getireceğiz, birinciliklerle donatacağız. Şu an bu vermiş olduğum sözü tutmanın gururunu yaşıyorum. Yalova’da 8’inci sınıflarda 2 tane Türkiye 1’incisi çıkaran Doğa Kolejimizi ve üniversite sınavında Türkiye 101’incisi çıkaran yine üniversite sınavının 2’inci bölümünde 40 matematik sorusunda 40, 40 fen sorusunda 40 doğru yapan öğrencilerimizi ve velilerimizi canı gönülden kutluyorum. Başarılarının devamını diliyorum” diye konuştu.

“Sektörün ilklerini yaptık”

Yalova Doğa Okulları kurulmadan önce şehre özel okul yatırımı yapılmadığını söyleyen Çolak, “Bizler bu yatırımı yaptıktan sonra Yalova’nın eğitimini fiziki ortamına, vizyonuna eğitim anlamında önemli değerler kazandırdık. Bizden sonra her yıl yeni bir özel okul açıldı. Bu gösteriyor ki biz Yalova’da eğitim adına bir şeylerin önünü açtık. Biz sürekli sektörün ilklerini Yalova Doğa Okulları yapacak dedik. Bunu her dediğimizde de sözümüzü tuttuk. Yeni bir sezona başlıyoruz, heyecanlıyız. Aslında biz sezonu hiç kapatmadık. Bizimle ilgili söylemler, karalama kampanyalarına karşı dimdik ayaktayız. Biz verdiğimiz sözü tutmanın, eğitimde bayrağı daha iyi noktalara getirmenin gururunu yaşıyoruz. Önümüzdeki sezonun bu sezondan daha iyi geçeceğine inanıyorum. Çünkü Yalova’da eğitimi, vizyonu biz belirleyeceğiz. Bu ekibin inanılmaz işlere imza atacağına inanıyorum. Ağaç veren meyve taşlanır. Bize taş atanlara bizimle ilgili kötü söylemlerde bulunanlara hiçbir zaman cevap vermiyoruz ve vermeyeceğiz. Biz önümüze bakacağız” dedi.

“Artık bizim de doğa harikalarımız var”

Yalova Doğa Koleji Genel Müdürü İlknur Şahin ise, “Bazen anlatmak yetmiyor. Göstermek lazım. Bu yıl yapabileceklerimizin sınırı, neler başarabileceğimizi bir ekip olarak inanılmaz bir şekilde herkese gösterdik. Okulumuzun duvarlarında doğa harikalarının fotoğrafları var. O doğa harikaları hep başka okullardandı. Biz artık o fotoğraflara kendi öğrencilerimizi ve öğretmenlerimizi de ekleyebiliriz. Onlar da artık doğa harikası” diye konuştu.

Genel Müdür Şahin ve Kurucu Temsilcisi Çolak tarafından, ortaokul ve lise müdürüne başarılarından dolayı plaket takdim edilirken, öğretmenlere de rozet takıldı.

Daha sonra Yalova Doğa Okullarına yeni katılan öğretmenler tanıtılıp, pasta kesildi.

Doğa Koleji ailesi bol bol fotoğraf çektirip, yeni sezona merhaba dedi.