Yalova Valisi Tuğba Yılmaz, 24.07.2015 tarihinde başladığı Akyurt Kaymakamlığı görevini sürdürürken, 2016/8864 sayılı Bakanlar Kurulu kararıyla Yalova’ya atandı ve 16.06.2016 tarihinde Yalova’daki görevine başladı.  Vali Yılmaz’ın, Resmi Gazetede yayımlanan Valiler Kararnamesine göre Mülkiye Başmüfettişi görevine atanması ile Yalova’daki Valilik görevi sona erdi.

   Buradaki görevinin son bulmasından dolayı kendisine Valilik tarafından veda gecesi düzenlendi. Veda gecesine kurum, kuruluş müdürleri, sivil toplum kuruluşları mensupları ve basın mensupları davet edildi.

   Veda gecesinde duygusal anlar yaşandı. Mesai arkadaşları, Muhtarlar Derneği Başkanı Mustafa Kandemir, Gaziler Derneği Başkanı Mesut Özil, Yalova İl Müftüsü Turgut Açari, Yalova Üniversitesi Rektörü Suat Cebeci, AK Parti Yalova Milletvekili Meliha Akyol, Vali Yılmaz ile ilgili duygu ve düşüncelerini belirten konuşma yaptılar.

   Veda gecesinde açılış konuşmasını, Uşak Banaz Kaymakamlığı’ndan Yalova Vali Yardımcılığı’na atanan İrfan Demiröz yaptı. Her ayrılış yeni bir başlangıçtır ve her ayrılış biraz da zamansızdır. Mülki amirler olarak görev yaptığımız yerler bizim olmuyor. Yaptıklarımız dostlarımız bizimle kalıyor. Ben 2,5 haftadır kendisiyle çalışma süresinden ziyade meslek hayatımdan kendisini tanıyan bir meslektaş olarak, görev yaptığı her yerde, asla çalışmaktan yorulmayan, görev yaptığı her yeri, her karış Anadolu toprağına alın teri döken, projeler üreten, adeta tırnaklarıyla kazıp imar ve iskan ile çalışan, adaletli, dürüst ve güvenilir bir kişi olarak kendilerini tanıdık. Kendisini bazen devletin her kuruşunu hesabını yaparken bulduk, bazen de bir anne olarak kimsesiz, muhtaç ve mağdur vatandaşlarımızın da hamisi olarak bulduk. Yolunuz bahtınız açık olsun” dedi.

   Muhtarlar Derneği Başkanı; “İlimize hizmetler yaptınız, bize güzel muamele gösterdiniz, yolunuz açık olsun” dedi.

   Gaziler Derneği Başkanı Mesut Özil; “Evlerimize geldiniz bizi onurlandırdınız, çocuklarımızla birlikte güldünüz, bizlerin acılarını paylaştınız, dertlerimize derman oldunuz, sevinçlerimizde ortak oldunuz. Tüm şehitlerimizin aileleri ve gaziler adına size teşekkür ederim. Şundan eminim ki Yalova sizi unutmayacak. Bundan sonraki meslek hayatınızda da başarılar diliyorum” dedi.

   Yalova İl Müftüsü Turgut Açari; “Peygamberimiz zamanında bir sahabe; ‘Ben iyi insan olup olmadığımı bilebilir miyim?” demiş. Peygamberimiz; ‘ Yakınlarına sorarak öğrenebilirsin’ demiş. Sayın Valimiz ile ilgili aleyhte bir söze şahit olmadım. Bütün arkadaşlarım adına söz aldığım için birkaç şey daha demek istiyorum. Sayın Valimizin kapısı ve gönlü her zaman herkese açıktır. Muhatabına değer verir, onu sonuna kadar dinler, doğru yönde yardımcı olur. Valimiz milli değerlere önem verir, iş odaklı çalışır ve başladığı işi mutlaka sonuçlandırırdı. Yalova’mızın hak ettiği yere gelmesi için var gücü ile çalıştı. Saygıya dayalı bir disiplin ve güler yüzlü bir yönetim oluşturdu. Sayın Valimiz elif gibi dik durdu vav harfi gibi de yumuşak mütevazi oldu. İlimizde, gönlümüzde tatlı hatıralar bıraktınız ve binlerce dualar aldınız. Pek çok dostunuz ve kardeşiniz olduğunu ifade etmek isterim” dedi.

  Yalova Üniversitesi Rektörü Suat Cebeci; “Sayın Valimizi içten, samimi, vakur, nazik, kibar bir hanımefendi olarak hatırlayacağım. İlimize yaptığı katkılar için teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

  AK Parti Yalova Milletvekili Meliha Akyol; “15 Temmuz gecesi, darbe oldu dediler. O zaman tanıdım Valimizi. O sırada süreci yönetirken becerisini, dirayetini gördüm. Türk Kahraman Valisi olarak gönlümde kalacak” dedi.

  Vali Tuğba Yılmaz; “Çok kıymetli Yalovalı dostlarım, 2,5 yıldır Marmara’nın incisi, parlayan yıldızı, tarihiyle kültürel dokusuyla, kültürel zenginlikleri, değerleriyle Yalova, benim içimde hep yeri olacak bir kent. Görevimiz süresince sadece Yalova’nın değil; mesleğe başladığım ilk günden itibaren, mesleklerin en büyüğü olan dostlarımızın ve aldığımız duaların bilincinde oldum. Mesleğe başladığım ilk günden itibaren, adaletli, eşitlikçi, demokratik, hukuka bağlı, şeffaf, hesap verebilir, katılımcı, istişareye ve ekip ruhuna önem veren bir yönetim anlayışı ile ilimizin güzide noktalarında hizmet etmeye çalıştım. Veda yemekleri duygusaldır. Bizler göreve veda ediyoruz, dostluklar kalıcıdır. Yeni dostlar kazandık. Her bir görev yaptığımız yer, yeni duaların alınmasına sebeptir. Hep bu bilinç ile hareket ettik. Yalova’da sizler ile birlikte çok güzel işlere imza attık. Eğer vali olursam, ben bu işi hakkıyla yapacağım dedim. Hakkı teslim ederek yapacağım dedim. Hakka uyarak yapacağım dedim. O konuda da vicdanım çok rahat. Çalışma sürem boyunca, milletvekillerimiz siyasi parti temsilcilerimiz, belediye başkanlarımız, muhtarlarımız, il genel meclis üyelerimiz, benimle birlikte mesai harcayan herkes, hep birlikte koşturduk, gayret ettik. Aziz şehitlerimizin kıymetli aileleri, gazilerimiz, bizleri ailelerinin bir parçası olarak kabul ettiler. Onlara veda ziyaretine gittiğimde en duygusal anları onlarla yaşadık. Bağımız her zaman devam edecek. Burada olan ve olmayan herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Görevler de insan hayatı gibi fanidir. Her makam geçicidir. Ben burada sadece görev yapmadım. İnsani değerleri de en güzel şekilde sergilediğime inanıyorum. Dost kazandım, dua kazandım. Sözde değil, özde yanınızda olmaya çalıştım, iyi ki varsınız. 15 Temmuz gecesi tanklara, tüfeklere karşı göğsündeki imanı elindeki bayrağı ile dimdik duran aziz milletimize hizmet etmenin her zaman onurunu yaşadım. İnsanı insan yapan sahip olduğu değerleridir. Bizler, gittiğimiz yerlere sadece hizmet değil; birçok değerde götürürüz. Buradan çok güzel anılar da götürüyorum. Şu an Yalova Valiliği makamından ayrılıyorum; ama ben sizin gönlünüzdeki makamlardan ayrılmıyorum. Hepiniz sağ olun, var olun”diye konuştu.

  Vali Yılmaz’a hediyeleri takdim edildi. Vali Yılmaz, basın mensupları ile tek tek tokalaştı ve katılımlarından dolayı teşekkürlerini ifade etti.

Haber/Fotoğraf: Yasemen Yeter