Yol-İş Sendikası Genel Başkanı Ramazan Ağar’a Yalova’daki programında Yol-İş Sendikası Genel Başkan Yardımcısı İsmet Tan, Yol-İş Sendikası Genel Teşkilatlandırma Sekreteri Mehmet Yolasığmazoğlu, Yol-İş Sendikası Genel Mevzuat Sekreteri Recep Karakaşlı, Bursa 1 No’lu Şube Başkanı Muharrem Yıldız ve Yönetimi, Bursa 2 No’lu Şube Başkanı Osman Karabulut ve yönetimi eşlik etti.

 Burada gerçekleştirdiği konuşmasında kıdem tazminatına değinen Ağar, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile bir görüşmelerinin olmadığını ve kıdem tazminatının işçinin tek güvencesi olduğunu dile getirdi.

 Ağar, “Biz Türk-İş olarak kıdem tazminatının mevcut şekline el uzatılmamasını ve yine 30 gün üzerinden kıdem tazminatının verilmesini istiyoruz. Türk-İş Sendikası’nın kıdem tazminatına dokunulur ise bu genel grev sebebidir diye genel kurul kararı var. Kıdem tazminatıyla ilgili Çalışma Bakanımız veya herhangi bir yetkili bize bir talepte bulunmadı. Bizde konuşulanları basından takip ediyoruz. Yasa gereği şu anda çalışan herkes kıdem tazminatı alabilir. Kaldı ki kamuda kıdem tazminatı alamama gibi bir sıkıntı yok. Özel sektörde de kurumsallaşmış iş verenler kıdem tazminatı ödüyor. Mevcut sistemde kıdem tazminatının kalmasını ve alamayanlarla ilgili bir düzenleme yapılmasını arzu ediyoruz. Haber: Sezgin Altınel