Akkim’in  sponsorluğunda, Türkiye Tekerlekli Sandalye 1.Liginde mücadele eden YOKS’un devre arası transfer döneminde, Süper Lig ekiplerinden Ceylanpınar Belediyesi’nden kadrosuna kattığı Yasin Taşdemir, Yalova’ya gelerek YOKS ile sözleşme imzaladı.

YOKS Asbaşkanı Faruk Törü’nün söz verdiği ve maliyetini bizzat karşılayarak Yalova’ya getirttiği 23 yaşındaki Milli Basketbolcu Yasin Taşdemir, ikinci yarıda yeşil-kırmızı formayı giyecek.

Asbaşkan Törü, takımın hem Türkiye’de hem de Avrupa kupalarında başarılı olabilmesi için bu sözü verdiğini belirtti.

“YOKS’lu oldu”

Teknik heyetin karar kıldığı Yasin Taşdemir, Yalova’ya gelerek Asbaşkan Törü ile biraraya gelerek kendisini YOKS’lu yapan sözleşmeye imza attı.

Verdiği sözü tutmanın mutluluğunu yaşadığını belirten YOSK Asbaşkanı Faruk Törü;” Birkaç hafta önce takımımız için milli yıldız sözü vermiştim. Bu sözümü teknik heyetimizin karar kıldığı Milli Takım ve Süper Lig kariyeri olan Yasin Taşdemiri transfer ederek yerine getirmenin mutluluğunu yaşıyorum. Şimdi sıra Yasin ve takım arkadaşlarındadır. Bizleri hem Türkiye 1. Liginde hem de Avrupada başarıdan başarıya taşıyacaklarına inancım tam. Yalovalı basketbol severlerin vereceği destekle YOSK çok daha iyi yerlere gelecek.” dedi.

Taşdemir, ‘Önemli başarılara imza atacağız’

Faruk Törü’ye transferinden dolayı teşekkür eden milli oyuncu Yasin Taşdemir;” Sezonun ikinci yarısında çok sevdiğim arkadaşlarımın da yer aldığı Yalova Ortopedikler Spor Kulübü’nde forma giyeceğim. Bu bana mutluluk veriyor. Kariyerim için çok önemli bir hamle oldu. Transferimde büyük emek ve çaba sarf eden Asbaşkanımız Faruk Törüye çok teşekkür ediyorum. Bana inananların yüzü kara çıkartmayacağım. YOSK olarak hem 1. Ligde hem de Avrupada önemli başarılara imza atacağız.” diye konuştu.

4 puan statüsündeki oyuncu, geçen sezon 1. Ligde namağlup şampiyon olan Ankara ekibi Keçiören Belediyesi Güçlü Eller Takımı’nda 27 sayı ortalamasıyla oynadı. Milli formayı başarıyla terleten Yasin bu sezonun ilk yarısında, Süper Ligde mücadele eden Ceylanpınar Belediyesporun formasını giymişti.