Fuarda ev sahibi Antalya reçelleri, portakal ve sera üretimi sebze ürünlerinin yanı sıra Alanya´dan muz, Alanya şalvarı, badem kahvesi, TOBB Antalya Kadın Girişimciler Kurulu´nun desteklediği ev hanımlarının el sanatları ürünleri gibi birçok ürünle temsil edilirken, Diyarbakır´ın dev karpuzu ve peynir çeşitleri de ziyaretçilere ikram edildi.

    Isparta gül ürünleri ve minyatür halıları, Burdur ceviz ezmesi, Kahramanmaraş dondurması, denizli tekstil ürünleri, Hatay künefesi, Kayseri Pastırma, mantı ve sucukları, Gemlik zeytini ile standlarda yer aldı. Ayrıca Samsun´un sekiz köşe kasketinden Tokat bezine, Hakkâri balından Aydın kestanesine kadar ülkenin dört tarafından yüzlerce ürün sergilendi.
   TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, bu yıl dördüncüsü düzenlenen ‘Hediyelik Yöresel ve Geleneksel Ürünler Fuarı’nı ziyaret etti.
    Beraberinde TOBB Başkan Yardımcısı Çetin Osman Budak, ATB Başkanı Ali Çandır, TOBB Yönetim Kurulu Üyeleriyle birlikte bütün stantları tek tek ziyaret edip ürünler hakkında bilgi alan Hisarcıklıoğlu, 10 bin metrekare alanda Erzincan’dan Denizli’ye, Bartın’dan Alanya’ya, Beypazarı’ndan Manavgat’a, Burdur’dan Diyarbakır’a, Sivas’tan Hatay’a Trabzon’a, Gaziantep’e Türkiye turu attı.
   Yöresel ürünlerden tadan, Anadolu’dan gelen el emeği göz nuru ürünleri tek tek inceleyen Hisarcıklıoğlu, yöresel ürünlere sahip çıkılması gerektiğini vurguladı.
   Hisarcıklıoğlu, “İnsanların en büyük zenginliği yöresel olan zenginlikleridir. Türkiye’nin her ilinde ilçesinde kendi yöresine ait meşhur ürünleri var. Ama bunları markalaştıramayınca maalesef yurtdışına kaptırıyoruz ve zenginliğe dönüştüremiyoruz. Zenginliğe dönüştürmemiz için kendi yöresel ürünlerimizi marka haline getirmemiz lazım” dedi.
    YTSO Yönetim Kurulu Başkanı Tahsin Becan, fuar hakkında bilgi vererek, “Fuara 40 m2’lik özel tasarım stant ile katılım sağlayan Odamız, diğer katılımcı oda ve borsa yetkilileri ve vatandaşlar tarafından büyük beğeni kazandı.Termal Turizmi, Yalova Sütlüsü, Yalova Termal Organik Kestane Balı, YTSO Kadın Girişimciler Kurulu tarafından hayata geçirilen sabun çiçekleri ve ilimize özgü canlı çiçeklerin tanıtımının yapıldığı fuarda ilimiz ve öne çıkartmaya çalıştığımız ürünlerimize büyük ilgi gösterilirken, Kadın Girişiciler Kurulumuzun sosyal sorumluluk projesi olan Hobim İşim Olsun Sabun Çiçekleri de fuarda dikkat çeken bir farkındalık ve çeşitlilik yarattı.
   İlimizin marka olabilecek değerlerini ülkemize tanıtmak turizm açısında da son derece önemli ayrıca bunları marka ve patent yoluyla koruma altına almamız ve ekonomik değerlerini arttıracak şekilde gerek yurt içinde gerekse yurt dışında pazarlamasını yapmalıyız.
    Fuara katılım sürecinde bizlere destek veren Sağlık Bakanlığı Kaplıca İdaresi Başkanlığı’na, Sasbüd’e, Kadın Girişimciler Kurulu Üyelerine, Baklavacı Anteplioğlu (Yalova Sütlüsü) Firmamıza, Termal kestane balı üreticilerine ve İl Kültür Turizm Müdürlüğümüze teşekkür ediyorum” dedi.