YTSO’da Gıda Hijyen Eğitimi Sertifika töreni yapıldı

Gıda Hijyen Eğitimi" sertifika töreni, Yalova Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. M.Niyazi Eruslu, YÜSEM Müdürü Prof.Dr. İsmail Adak, YTSO Yönetim Kurulu Şahin Morgül Yönetim Kurulu Üyesi, Gıda Kontrolleri’nden sorumlu Pasin Akbulut ile Gıda Tarım Hayvancılık İl Müdürü Selim Karahan'ın da katılımıyla, 19 Mart 2013 Salı günü saat 15.00'de, YTSO Meclis Toplantı Salonu’nda gerçekleşti.

 YTSO’da Gıda Hijyen Eğitimi Sertifika töreni yapıldı
19 Şubat 2018 Pazartesi 14:18

YTSO Yönetim Kurulu Üyesi Şahin Morgül, Gıda Kodeksi Ekmek ve Ekmek Çeşitleri Tebliği’nin Ek-2 10. Maddesi gereği, ekmek imalatı ve genel hijyen eğitimi hakkında bilgiler verdi.
      Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından yayınlanan tebliğ doğrultusunda fırıncılar ve personellerine hijyen eğitiminin zorunlu hale geldiğini de anımsatan Morgül, "Bu yasanın fırıncılar üzerinde belirli yükümlülükleri var. TOBB, gereğince, ekmek imalatında, dağıtımda ve genel hijyen ve satışında eğitimler verilmiştir. Bu nedenle kursa katılarak hijyen eğitimi alarak, sertifika almaya hak kazanan tüm kursiyerlerimize hayırlı olmasını diliyorum" dedi.
     Ekmeğin hiçbir girmediği ortam olmadığını söyleyen Gıda Tarım Hayvancılık İl Müdürü Selim Karahan, ‘Ekmek tüketmeyen bir insan yoktur. Herkesin ortak olarak en çok tükettiği gıda maddesi hepimizin bildiği gibi ekmektir. Özellikle ekmeğin üretim, tüketim nakliye ve satış aşamalarında hijyen ön plana çıkmaktadır. Halkın sağlığını ilgilendiren gıda konusu hepimizin üzerinde hassasiyetle durmamız gereken bir konudur. Bu nedenle de esnafın eğitilmesini sağlıyoruz’dedi. 
       Fırıncılara itaben konuşan Karahan, ‘2011 yılı içersinde Gıda ve Yem Kanunu’na tabi olarak denetlenmeler yapıldı. Bu işin mutfağında, imalatında görevli olan kişilere eğitİm verilmesi karara bağlandı. Türkiye’nin heryerinde eğitim verildi. Eğitimleri biz bire bir yapıyoruz. Bu işin önderliğini yapan resmi özel, tüm kurum, kuruluş ve fırıncı esnafımıza huzurlarınızda teşekkür ederim’ dedi.
        Karahan, ‘Herkesin ekmeğini güvenle yiyebileceği ortamın sağlanması dileğiyle, kursa katılarak hijyen eğitimi alarak, sertifika almaya hak kazanan tüm kursiyerlerimize hayırlı olmasını diliyorum’ dedi.
Daha sonra kursa katılan fırıncılara, gıda hijyen eğitimi sertifikaları verildi.
 
Haber Foto: Gamze Yüksel
 
 
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.