YTSO Yönetim Kurulu Üyesi Şahin Morgül, Gıda Kodeksi Ekmek ve Ekmek Çeşitleri Tebliği’nin Ek-2 10. Maddesi gereği, ekmek imalatı ve genel hijyen eğitimi hakkında bilgiler verdi.
      Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından yayınlanan tebliğ doğrultusunda fırıncılar ve personellerine hijyen eğitiminin zorunlu hale geldiğini de anımsatan Morgül, "Bu yasanın fırıncılar üzerinde belirli yükümlülükleri var. TOBB, gereğince, ekmek imalatında, dağıtımda ve genel hijyen ve satışında eğitimler verilmiştir. Bu nedenle kursa katılarak hijyen eğitimi alarak, sertifika almaya hak kazanan tüm kursiyerlerimize hayırlı olmasını diliyorum" dedi.
     Ekmeğin hiçbir girmediği ortam olmadığını söyleyen Gıda Tarım Hayvancılık İl Müdürü Selim Karahan, ‘Ekmek tüketmeyen bir insan yoktur. Herkesin ortak olarak en çok tükettiği gıda maddesi hepimizin bildiği gibi ekmektir. Özellikle ekmeğin üretim, tüketim nakliye ve satış aşamalarında hijyen ön plana çıkmaktadır. Halkın sağlığını ilgilendiren gıda konusu hepimizin üzerinde hassasiyetle durmamız gereken bir konudur. Bu nedenle de esnafın eğitilmesini sağlıyoruz’dedi. 
       Fırıncılara itaben konuşan Karahan, ‘2011 yılı içersinde Gıda ve Yem Kanunu’na tabi olarak denetlenmeler yapıldı. Bu işin mutfağında, imalatında görevli olan kişilere eğitİm verilmesi karara bağlandı. Türkiye’nin heryerinde eğitim verildi. Eğitimleri biz bire bir yapıyoruz. Bu işin önderliğini yapan resmi özel, tüm kurum, kuruluş ve fırıncı esnafımıza huzurlarınızda teşekkür ederim’ dedi.
        Karahan, ‘Herkesin ekmeğini güvenle yiyebileceği ortamın sağlanması dileğiyle, kursa katılarak hijyen eğitimi alarak, sertifika almaya hak kazanan tüm kursiyerlerimize hayırlı olmasını diliyorum’ dedi.
Daha sonra kursa katılan fırıncılara, gıda hijyen eğitimi sertifikaları verildi.
 
Haber Foto: Gamze Yüksel