YTSO, Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyol Projesi kapsamında yapımı devam eden Yalova-Bursa sınırındaki Orhangazi Samanlı Tüneli müteahhit firması Dağcan İnşaat ve Ticaret A.Ş.ne projenin son durumu ile firmaların satın alma işlemleri hakkında bilgi almak için ziyaret gerçekleştirdi. 

 

      YTSO Meclis Başkanı Cemil Demiryürek, YTSO Meclis Başkan Yardımcısı Kenan Engin, Yönetim Kurulu Üyeleri Özkan Şenel, Mustafa Saraç ile Okan Güner’in katıldığı ziyarette, Dağcan İnşaat ve Ticaret A.Ş. Proje Müdürü Mustafa Kalfazede ile görüşüldü.

 

     YTSO heyetine yapımı devam eden Samanlı tüneli ve otoyol projesi hakkında bilgi veren Dağcan İnşaat ve Ticaret A.Ş. Proje Müdürü Mustafa Kalfazede, “Gebze İzmir Orhangazi otoyolunun en önemli yapısından biri olan Samanlı Tüneli’nin bugün itibarıyla yüzde 50’sini tamamladık. Biz buraya tünel inşaatında tecrübeli çekirdek ekibimiz ile geldik, projede çalışan diğer tüm ekip ve ekipmanı çalıştığımız bölgeden temin etmeye çalışıyoruz. Bu nedenle çalışan kamyonundan, servis araçlarından yemek hizmetine, inşaat malzemelerinden, betonuna demirine kadar birçok kalem malzemeyi öncelikle bu bölgeden almaya özen gösteriyoruz. Temin edilememesi durumunda diğer şehirlerden alıyoruz, bu doğrultuda çalıştığımız birçok Yalova firması da var. Bizimle çalışmak isteyen oda üyelerinizin tekliflerine de açığız.” Dedi.

     Proje maliyetinin 70 Milyon dolar olduğunu ve aylık giderlerinin 2 Milyon dolar civarında olduğuna da değinen Kalfazede, daha sonra heyete yapımı devam eden Samanlı Tünelini gezdirdi.