Hakkı Gültekin, gerekli bağlantı noktalarına batçık yapılmazsa, köprülü kavşağın sadece şehirlerarası trafiği rahatlatacağını, şehir içi trafiğine bir fayda sağlamayacağını söyledi.

Gültekin; “Şehit Ömer Faydalı Caddesini Gaziosmanpaşa Caddesine doğrudan ve kesintisiz bağlayacak Batçık yapılması hususunda projenin yeniden değerlendirilmesini istiyoruz”

Mimarlar Odası Başkanı sözlerine devam etti; “Yalova Dörtyol mevkiindeki Tonami Kavşağında uygulanacak, Köprülü Kavşak projesi için; Karayolları 14. Bölge Müdürü Öner Özgür’ün basında çıkan haberinde, ihale aşamasının tamamlandığını, Bursa'dan bir şirketin işi aldığını öğrenmiş bulunmaktayız. 362m. Uzunluğunda olacak kavşağın 9 ayda tamamlanacağı ifade edilmiştir.

Mustafa Kemal Paşa Mahallesi, İsmetpaşa Mahallesi ve Gaziosmanpaşa Mahallelerini, şehir merkezindeki Bayraktepe Mahallesi, Fevziçakmak Mahallesi, Süleymanbey Mahallelerine doğrudan yani duraksamadan, yaya ve taşıt trafiğinin bağlantısının olmasının büyük önemi vardır.

Yalova Köprülü Kavşak Projesi dokümanları ile tanıtıcı videolarını izlediğimizde, Şehit Ömer Faydalı caddesinin, yukarıdaki mahalleleri doğrudan bağlayacak şekilde tasarlanmadığını görmekteyiz.

Karayolları Genel Müdürlüğü, söz konusu Kavşak Projesi'nde yapılacak köprü ile şehirlerarası trafiği  yukarıya almaktadır. Ancak Yalova içi trafik yükü mahalleler arası doğrudan bağlanmamaktadır.

Yapılacak olan kavşakta, Hem Zemin seviyede yine döner ve ışıklı kavşak oluşmaktadır. Köprülü Kavşak Projesine makro ölçekte bakılarak, geç olmadan Mimarlar Odası olarak, Şehit Ömer Faydalı Caddesini Gaziosmanpaşa Caddesine doğrudan ve kesintisiz bağlayacak Batçık yapılması hususunda projenin yeniden değerlendirilmesini istiyoruz. Burada Batçık yapılması için zemin kotları da müsaittir.

Kavşak Projesinde aceleye getirilmeden, ağaçlar hali hazır haritalara işlenmiş olsaydı belki bu kadar ağaç kesilmemiş olacaktı. Mimarlar Odası olarak, kavşak projesinin 1/1000'lik imar planlarına işlenip işlenmediği hususunda bilgi sahibi değiliz. Şehit Ömer Faydalı Caddesi ile Gaziosmanpaşa Caddesini birbirine bağlayan batçık yapılmadığı takdirde yapılan kavşağın sadece şehirlerarası trafik sorununa çözüm bulacağı;  şehir içi trafik sorununa bir çözüm getirmeyeceğini değerlendirmekteyiz. 

Kamu Kurumu niteliğinde olan Yalova Mimarlar Odası, kent için görüş ve düşüncelerini ilgililere iletmek zorundadır. Mimarlar Odasının yaptırım gücü  bulunmamakla birlikte, Yalova'nın Milletvekillerinin parti farkı gözetmeksizin bu konuya önem vermelerini istemektedir. Karayolları Genel Müdürlüğü ve ilgililerin çok geç olmadan bu konuya dikkatlerini çekmek istiyoruz.”

Haber: Eda Tan