AK Parti Merkez İlçe Binası’nda ki toplantıya AK Parti Yalova İl Başkanı Yusuf Ziya Öztabak, Milletvekili Adayı Fikri Demirel, İl Genel Meclis Başkanı Yaşar Demirel, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Umut Güçlü, Kadın Kolları Başkanı Melahat Yalçın, Gençlik Kolları Başkanı Numan Aslankaya ve SKM Başkanı Burhan Karagözlü ile birçok partili iştirak etti.

‘Yalova’da avantajlı durumdayız’

Toplantının açılış konuşmasını AK Parti Yalova İl Başkanı Yusuf Ziya Öztabak gerçekleştirdi. Başkan Öztabak,  “7 Haziran sonrası oluşan Türkiye’deki konjektür sonrasında 1 Kasım için start verildi. Genel merkezimizin seçim hedefleri doğrultusunda çalışmalara başladık. Bizim hedefimiz 7 Haziran seçimleri sonrasında, olumsuz durumu ortadan kaldırarak, AK Parti’nin güçlü bir şekilde tek başına iktidar olmasını sağlamaktır. Yalova’da da yoğun çalışmalar neticesinden AK Parti’nin 2 milletvekilini meclise göndermeyi hedefliyoruz. Vatandaşlarımıza rahatsızlık vermeden siyasi çalışmalarımız gerçekleştireceğiz. Yalova’da birçok konuda avantajlı durumdayız. 2002 yılından itibaren 2-0’a en yakın seçim zamanındayız. Bugün herhangi bir köye gittiğiniz zaman hemen hemen bütün ihtiyaçların karşılandığını görmekteyiz. Köylerden yoğun bir destek alacağız. Yalova artık köyden kente göçü durdurmuş olacağız” şeklinde konuştu.

‘Arboretum konusunda itirazımızı gerçekleştirdik’

Başkan Öztabak’ın ardından basın mensuplarına hitaben konuşma gerçekleştiren Vekil Adayı Fikri Demirel, uzun zamandır Yalova kamuoyunu meşgul eden Arboretum alanı ile ilgili gelinen noktayı paylaştı. Vekil adayı Demirel, “Ankara’da Arboretum ile ilgili görüşmeler yapıldı. Bu alan Turizm tesisi olarak Yakup Koçal döneminde satışa sunuldu. Daha sonra mahkeme süreçleri başladı. Şu anki belediye başkanlığı, bakanlığa bir yazı yazıyor.  Arboretum alanındaki parsellerin plansız olduğunu ifade ediliyor. Soru bu şekilde iletiliyor. Mahkeme kararı tarafından plansız duruma düşürüldüğü dile getirilmiyor. Parsellerin plansız olduğu ve ne amaçla kullanılması gerektiğini belirtiyorlar. Bakanlıkta Bahçelievler Mahallesi planını açıyor ve bakıyor ki okullara kadar olan alanın konut alanı olarak gelmiş ve hemen akabinde bu bölgenin de konut alanı olması gerektiğine kanaat getiriyor. Daha sonra burası ile ilgili haklı itirazlar yükseldi. Biz Yalova’da turizme elverişli tesislerin yapılabileceği başka alanımız yok diyip bunun eski haline dönüştürülmesini talep ettik ve itirazımızı gerçekleştirdik. Arboretum alanındaki mevcut alanın turizm tesis alanı olarak çevrilmesini talep ettik. Kısa zamanda bu tesislerin yapılıp Yalova’ya kazandırılmasını istiyoruz” ifadelerine yer verdi.

‘Arboretum ‘Turizm Tesis Alanı’na çevrilecek’

Vekil Adayı Demirel, “Bizde siyaset adına iftirada ve yalan yoktur. Doğru bildiğim herşeyi kamuoyu ile paylaşmaktan çekinmem ve Allah’tan başka kimseden de korkmam. Birilerinin bakanlığa konut alanı ile ilgili girişimlerin olduğunu  Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce’ye ifade ettim. Kendileri de ilgili müdürden bilgi alarak Bahçelievler Mahallesi’nin konut alanı olduğu için böyle bir karar verdiklerini söylediler. Bizzat Bakan İdris Güllüce beyle görüştüm. İlgili genel müdür ve bakan beyle konuştuk. Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, itiraz gelir gelmez, bu alanın turizm alanına çevrilmesi ile ilgili karar verileceğini dile getirdi” dedi.

‘Verdiğimiz sözleri yerine getiren bir partiyiz’

Vekil Adayı Demirel, “7 Haziran seçimler sonrası söz verdiğimiz üzere kısa sürede verdiğimiz sözleri yerine getirmek için yola koyulduk. AK Parti 13 yıllık iktidar sürecinde verdiği her sözü yerine getiren bir partidir. Bizde şu an aradan geçen 4 ayda Yalova’da verdiğimiz sözlerin mutluluğu ile halkın karşısındayız.  Yalova’da köprülü kavşak projesi de kısa zaman içerisinde hizmete girecek. Bu da Yalova’da trafik adına önemli bir sorunu ortadan kaldırmış olacaktır. Buna benzer olarak Çiftlikköy’de bir kavşak projesi var. Bununla ilgili Karayollarımız ihaleye çıktı. Bu kavşağında hayata geçmesi ile birlikte İzmit Yalova karayolunda büyük bir rahatlama olacak ve kaza oranları büyük bir oranda engellenmiş olacaktır” şeklinde konuştu.

AK Parti’nin seçim vaatlerinden de bahseden Vekil Adayı Fikri Demirel, vaatlerde gençlerin, kadınların, engellilerin, çiftçilerin, emeklilerin ve halkın büyük kesimini ilgilendiren atılımlar yapılacağını söyledi. Vekil Adayı Demirel, anjio ünitesinin, böbrek taşı kırma ünitesinin hizmete girdiğini ifade ederek Yalova’da sağlık adına önemli yatırımlar yapıldığını dile getirdi.