Yalova Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre,  2015 Yılı 16 Mart -30 Nisan tarihleri arasında İşgücü Piyasası Araştırması gerçekleştirilecek. Araştırma kapsamında 616 işyeri ziyaret edilecek.

İŞKUR yetkilisi yaptığı açıklamada, şu ifadelere yer verdi; “Yalova’nın tamamında gerçekleştirilecek bu talep araştırması ile işgücünün yapısı, sektörler bazında çalışanların mesleklere ve cinsiyete göre dağılımları, ihtiyaç duyulan işgücü için talep edilen eğitim ve beceri durumları, temininde güçlük çekilen meslekler ve teminde güçlük çekme nedenleri, 2016 yılı için işgücü piyasasında mesleki değişim beklentilerine ilişkin bilgiler derlenecektir.  Bu çalışma ile birlikte Yalova işgücü piyasasının fotoğrafı çekilecek ve açık iş oranı hesaplanacak. Yalova’da sektörlerin işgücü ihtiyacı tespit edilecek.

Saha çalışması Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) ile birlikte tespit edilen 10+ istihdamlı 581 işyeri ve örneklem yöntemi ile seçilmiş 2-9 eleman çalıştıran 35 işyeri olmak üzere toplamda 616 işyerinde gerçekleştirilecek. Alan uygulaması bizzat Yalova Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü personeli tarafından, işyerleri ziyaret edilerek gerçekleştirilecektir. Çalışma sonucunda il düzeyinde sektörel olarak istatistiksel olarak anlamlı tahminler üretilebilecek.

Çalışma sonuçlarının raporlaştırılması yine İŞKUR personeli tarafından gerçekleştirilecektir. Çalışmanın sonuç raporunda Yalova işgücü piyasası arz ve talep yönüyle ele alınacak. Aktif İstihdam Politikalarının, özellikle işgücü yetiştirme kurslarının tespit edilen ihtiyaçlara göre açılması planlanmakta.  Araştırmanın, ilgili kamu kurum ve kuruluşlarına, çalışma hayatının tüm aktörlerine, sivil toplum örgütlerine, üniversitelere, araştırmacılara ve tüm kamuoyuna faydalı olması beklenmekte.”

Haber: Eda Tan