Aydın, 19 Mart Perşembe günü, makamında düzenlediği basın toplantısında Genel Sağlık Sigortası müracaatları hakkında bilgilendirmelerde bulundu.

Aydın; “Bilindiği üzere, 10.9.2014 tarihli ve 6552 sayılı İş Kanunu İle Bazı Kanun Ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde değişiklik yapılması ile Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına Dair Kanun 11.9.2014 tarihli ve 29116 (Mükerrer) sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.”

İl Müdürü Mehmet Salih Aydın konuşmasını şu şekilde sürdürdü; “5510 sayılı Kanunun 60’ıncı maddesinin birinci fıkrasının (g) bendi kapsamında zorunlu genel sağlık sigortası tescili yapıldığı halde gelir testine hiç başvurmayan kişilerin, geçici 53’üncü maddenin Resmi Gazete’de yayımlandığı (11.09.2014) tarihi takip eden aybaşından itibaren altı ay içerisinde (31.3.2015 tarihi mesai bitimine kadar) yerleşim yerindeki sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakfına gelir testi başvurusunda bulunmaları durumunda genel sağlık sigortası tescili, gelir testi sonucuna göre tescil başlangıç tarihinden itibaren güncellenecek ve belirlenen gelir seviyesine göre primleri tahakkuk ettirilecektir.

Bu itibarla 5510 Sayılı Kanunun 60’ıncı maddesinin birinci fıkrasının (g) bendi kapsamındaki sigortalıların Genel Sağlık Sigorta Prim Borçlarını yapılandırmak üzere 30.04.2015 tarihine kadar dosyalarının bulunduğu İl veya Merkez Müdürlüğü’ne başvurmaları gerekmektedir.

Ayrıca, ülkemizde yaşayanlardan herhangi bir sosyal güvencesi bulunmayanlar 01.01.2012 tarihinden itibaren genel sağlık sigortası kapsamına alınmıştır.

Bu kapsamda tescil edilen vatandaşlarımızın yapmış olduğu gelir testi başvurusu sonucunda aile içinde kişi başına düşen aylık geliri tespit edilmekte ve ödemeleri gereken genel sağlık sigortası primleri vatandaşlarımıza posta yoluyla bildirilmektedir. Ödemeler, Kurumumuz ile anlaşmalı bankalara, PTT şubelerine ve Kurumumuz web sayfası üzerinden kredi kartı ile yapılabilmektedir.Ayrıca zorunlu genel sağlık sigortası tescil ve prim borcu durumunu öğrenmek isteyen vatandaşlarımız Kurum ünitelerimizden ya da www.sgk.gov.tr adresindeki “E-SGK/E-Hizmetler/GSS Tescil ve Prim Borcu Sorgulama”ekranından kimlik bilgileri ile sorgulama yapabilmektedir. “

Haber-Foto: Eda Tan