Yafa İnşaat tarafından yapımı devam eden çalışmalar hakkında şirket yetkilisi Devrim Akdağ’dan bilgiler alan Başkan Salman, yol çalışmalarının bayram itibariyle tamamlanması sonrasında ivedilikle peyzaj çalışmalarına başlayacaklarını belirtti.

Dörtyoldaki trafik sıkıntısının giderilmesi amacıyla başlatılan köprülü kavşak çalışmalarında son noktaya gelindi. Ramazan Bayramı öncesinde tam olarak faaliyete alınması planlanan yolda alt yapı çalışmalarının tamamlanmasıyla birlikte asfalt dökülmeye başlandı. Çalışmaları yerinde inceleyen Belediye Başkanı Vefa Salman; “Öncelikle biran evvel kavşağın tamamlanması için çalışan işçilerimize teşekkür ediyorum. Nisan ayında başlayan çalışmalar neticesinde kavşak alt yapısı için 80 bin m3 kazı yapılmış bulunmakta. Buna ilave olarak 2500 m yağmursuyu hattı, 120 adet yağmur suyu bacası alt yapı olarak döşendi. Zemin iyileştirilmesi için 1,5 m derinliğinde 2,5 km uzunluğunda taş dolgu yapıldı. 3 kademeli 29 cm kalınlığında olacak olan asfaltın ilk katı dökülmeye başlandı. Tretuvarların yapımı aynı şekilde hızla devam ediyor. Bize verilen tamamlanma tarihi bayram öncesi” dedi.

“Tüm hemşehrilerimiz buradaki çalışmaların bitirilmesini bekliyor” diyen Başkan Salman;“Gece gündüz demeden özveri ile çalışarak kavşağın hizmete alınması için emekçiler ter döküyor. Hepsine halkımız adına teşekkür ediyorum. Çalışmalarda son noktaya gelindi. Bir aksilik yaşanmazsa Devrim beyin bize aktardığı üzere Ramazan Bayramı öncesinde hizmete açılmış olacak. Kentimizin trafik sorununun büyük çoğunluğunu ortadan kaldıracak olan çalışma sonrasında Yalova Belediyesi olarak ivedilikle çevre düzenlemesine başlayacağız. Kentimize gelen misafirlerimiz, adeta yeşil bir bahçeye girmiş hissine kapılacaklar. Çiçek Kenti Yalova’mıza yakışır bir düzenleme olacaktır” dedi.