“Yüz felci, yüz hareketlerini yapmamızı sağlayan sinirinin bazı hastalıklar nedeniyle görevini yerine getirememesi ve yüz hareketlerinin kısmen ya da tamamen kaybedilmesidir.” Diyerek yüz felcini açıklayan Dr. Soykan sözlerine devam etti;  

Beyinle beyin sapı arasında veya beyin sapından yüz kaslarına kadar olan bölümde oluşan virüsler, orta kulak iltihapları, sistemik veya tümöral hastalıklar, travmalar ve ameliyatlar gibi birçok hastalığa bağlı olarak gelişebilir. Özellikle soğuk ve rüzgâra maruz kalmak yüz sinirin iç kulak çevresinde herhangi bir yerinde iltihaba neden olur. Bu durum en sık yaşanan yüz felci nedenidir.

Hastalığın tedavisinde öncelikli yaklaşım felce neden olan durumun iyileştirilmesidir. Sonrasında uygulanacak fizik tedavi ile yüz kasları çalıştırılarak tedavi süreci tamamlanmaya çalışılır. Fizik tedavide en önemli yaklaşım olan egzersiz ile tüm yüz kasları mümkün olduğunca çalıştırılır. Egzersizden önce dolaşımı artıran sıcaklık ajanları ve sonrasında yüze masaj uygulanabilmektedir. Yüzünde hiç hareketin olmadığı ya da hareketin çok az olduğu hastalara elektroterapi yöntemleriyle uyarılar verilerek tek tek bu kaslar çalıştırılır. Hareket varsa ama tam değilse fizyoterapistler tarafından PNF denilen bir çeşit egzersiz yöntemiyle hareketin tamamlanması üzerinde çalışılabilir. “