CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, partisinin Yalova il binasında düzenlediği basın toplantısında eski Başbakan Ahmet Davutoğlu’yla ilgili iddialara yer vererek açıklamalarda bulundu.

İnce yaptığı açıklamasında ,” Türkiye’de ilk kez bir soruyu Yalova’dan soralım, Sayın Ahmet Davutoğlu 317 Milletvekili çıkararak birinci parti oldunuz başbakan oldunuz, 317 milletvekiliyle bir saraylıya dik duramadınız ve sizi oradan al aşağıya etti sizi kenara attı.

Davutoğlu’ndan cevaplarını beklediğim sorularım;

  • Haktan hukuktan yetimin hakkından bahsediyorsun. Görevden ayrılmadan son bir hafta içinde kendine kaç araç tahsis ettin ?
  • 34 araç kendine tahsis ettiğin doğrumudur?
  • Son bir hafta azledileceğini öğrenince kendine sekreter, şoför, koruma kaç personel tahsis ettin?
  • Kendine toplamda 108 personel tahsis ettiğin doğrumudur?

 

34 araçla 108 personelle devlet yönetilir. Sen kimsin ki bu kadar personeli bu kadar aracı kendine tahsis ediyorsun. Soruyorum tekrar bunlar doğrumudur.

Davutoğlu’na bir sorum daha var son bir hafta içinde Başbakanlık yapanların korunmasına dair genelgeyi değiştirerek  ‘ Son 10 yılda başbakanlık yapanlar’ diye sadece Recep Tayyip Erdoğan ve kendinin korunmasını gündeme getirdin mi böyle bir genelge yayınladın mı? 

Davutoğlu’na son sorumda şu Ey Davutoğlu, son bir hafta içinde örtülü ödenekten kaç para kullandın. Son bir hafta içinde örtülü ödenekten 200 Milyon TL kullandığın doğrumudur?

Bunların hepsini soruyorum ve cevap bekliyorum. Hani siz yetimin hakkını savunurdunuz. Hani fakir fukaradan yanaydınız saltanat mı kuruyorsunuz. Yalova’dan Davutoğlu’na soruyorum sana tahsis edilen personel sayısını açıkla bana açıklatmak zorunda bırakma. Sana tahsis edilen araç sayısını açıkla örtülü ödenek vatandaşın parasıdır, tüyü bitmemiş yetimin hakkı vardır bunları açıkla” dedi.

 

“ Bize serbestte Beşiktaş’a mı yasak “

Son günlerde Yalova gündeminde yer edinen 2015-2016 Süper Lig Şampiyonu Beşiktaş’ın Yalova caddelerinde asılı bayraklarının Yalova Belediyesi tarafından kaldırılması hakkında gazeteciler tarafından soruya cevap veren Muharrem İnce,” Öncelikle Beşiktaş’ı şampiyonluğundan dolayı kutluyoruz. Bu ülkenin ve şehrin geleneklerinde var. Şampiyon olan takımın bayrakları caddelere asılır. Bir yanlışlık olmuştur. Benim bu şehrin sokaklarına resimlerim altı kez asıldı. Belediye başkanının resimleri iki kez asıldı. Bütün caddeleri süsledik. Bizim resimlerimize serbestte Beşiktaş’a yasak olur mu? Bu şehrin bayrakları şampiyon olan takım kimse onun asılması için uygundur. Bu konuda hiçbir sorun olmaz. Mutlaka bir hata ve yanlışlık olmuştur düzeltilir” şeklinde konuştu.