Yalova Belediyesi’nde, mikroçip uygulaması

Yalova Belediyesi Veteriner  İşleri Müdürlüğü sahipsiz hayvanların toplanarak kayıt altına alınması çalışmaları kapsamında, atların sağlık kontrollerini yaparak mikroçip uygulamasına başladı.

 

Bu amaçla yapılmış olan at taşıma römorku ile yol kenarlarında ve kent merkezinde başıboş dolaşan atlar toplanarak, veterinerlik bahçesinde atlar için özel olarak yapılmış yerlerde bekletilecek.

Bu konuda at sahiplerine zabıta ekiplerince ceza uygulaması yapılacak. Toplanan başıboş hayvanlara mikroçip uygulaması yapıldıktan sonra, hayvanlar sahiplerine teslim edilecek. Mikroçip uygulanan hayvanların tekrar başıboş halde bırakılması durumunda ise hayvan sahibine ciddi maddi yaptırımlar uygulanacak.

 Hayvanların başkalarının mülklerine girerek zarar vermesi önlenecek.

 At sahiplerinin yoğun olarak yaşadığı Bağlarbaşı Mahallesi’nde zabıta ekiplerince düzenli olarak yapılan anonslarla, vatandaşların hayvanlarına sahip çıkması ve cezai uygulamalar konusunda uyarılar yapılıyor. Uygulamalar ve denetimlerle hem halkımızın can güvenliğini korumak hem de hayvanların başkalarının mülklerine girerek zarar vermesini önlemek amaçlanıyor.

Haber: Eda Tan