Koru Beldesi’nde, son 3 dönem Cumhuriyet Halk Partisi’nden Koru Belediye Başkanı seçilme başarısı gösteren Kamil Yaman, sona yaklaşılan Koru-Çınarcık Sahil Yolu Projesi’nin, 2020’nin yaz ayı başında tamamlanması için çalıştıklarını söyledi.

Yaman, ‘’Her iki belediyenin birkaç yüz metrelik yapacağı çalışma var’’

Çınarcık Belediye Başkanı Numan Soyer ile görüştüklerini, Sahil Yolu Projesi’nin tamamlanmasının her iki belediyenin birkaç yüz metrelik yapacağı çalışma ile neticeleneceğini, bu projesinin tamamlanmasıyla, Teşvikiye sahil şeridi ve Kocadere köyü iskelesine kadar kilometrelerce bir sahil yoluna Çınarcıklıların kavuşacağını belirtti.

Soyer’le görüştüğümüzde ‘’2020 yılının bahar ayında başlarız’’ dedi

Başkan Yaman, Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Ayhan Polat’a, yaptığı açıklamada; ‘’Sahil Yolu Projesi, Çınarcık Belediyesi ile kalan yerden birleştirilirse, 10 numara bir proje olacak. Çınarcık Belediye Başkanı Numan Soyer’le görüştüğümüzde, 2020’yılının bahar ayında Çınarcık Belediyesi Mücavir alanı içinde yer alan kısmın yapımına başlayacağını, seçildiği zaman bana söylemişti’’ dedi.

Yaman, ‘’Çınarcık halkı ve yazlıkçı kesim için güzel bir proje oldu’’

‘’Araçlara kapalı olan bu sahil yolu, yayaları deniz ile buluşturan önemli bir yol. Koru Belediyesi olarak, 200 metre civarında bir mesafelik çalışmamız kaldı. Çınarcık halkı ve yazlıkçı kesim için güzel bir proje oldu. Herkes bu yaya yolundun yararlanacak. Koru Belediyesi’ne, 210.000 TL gibi bir maliyeti olacak. Bu sahil yaya yolu projesinin içinde, kanalizasyon hattı, hizmeti de var.’’ Dedi.