Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman'ın, gazetecilik mesleğini yürüttü yıllarda yazdıklarıyla, belediye başkanı olarak yaptıklarını muhasebesi niteliğini taşıyan "Yazdıklarım Yaptıklarım" adlı eseri okuyucu ile buluşmaya başladı.

Yalova Belediyesi tarafından geçtiğimiz günlerde Bad Godesberg parkı içinde açılan sosyal tesiste kitabını tanıtan Başkan Salman, "15-20 yıl önce yazdığım köşe yazıları hala güncelliğini koruyor. Yazılarımda yaptığım değerlendirmelerden, yaptığım tespitlerden hayata geçememiş olanlar var. Artık kentin belediye başkanısınız, yazdıklarınızı hayata geçirme şansınız olmuş. Yalova'yla ilgili yazdığım eksikliği, belediye başkanı sıfatını aldıktan sonra düzeltmek bana düşmüş. Bir gazeteciyken yazmak ve eleştirmek başka bir şey. Ancak masanın öbür tarafına geçtiğiniz zaman, yazdığınız şeyleri de kentinizin adına ortaya koymak, yazılarınızda bahsettiğiniz sorunları, eksiklikleri gidermeniz gerekiyor" dedi.

Kitaptan elde  edilecek olan geliri üniversite öğrencilerine destek olmak adına, başkanı olduğu Hacı Saffet Çam Vakfı'na bağışladığını ifade eden Başkan Salman, " Kitabımın ilk duyurusunu yaptığım günden beri gerek sosyal medyadan gerek telefonla "Nasıl temin edebilirim?" diye soran tüm dostlarıma şükranlarımı sunuyor, üniversite okuyan öğrencilerimize destek olmak adına kitabı alacak herkese şimdiden teşekkür ediyorum" diye konuştu. 

Başkan Salman, " Ben belediye başkanlığını kendim için değil, kentim için yapıyorum"

Kitabın tanıtımının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Başkan Salman, AK Parti Yalova İl Başkanı Yusuf Ziya Öztabak'ın, "Yalova'da yapılan doğru dürüst bir yatırım yok, özellikle en iyi yaptığı iş hükümet yatırımlarına sahip çıkmak" söylemlerine karşılık olarak, "Söz konusu Yalova'ysa gerisi teferruattır. Buradaki amaç çalışkan, başarılı bir Cumhuriyet Halk Partili belediye başkanı beklenmediği için AK Parti İl Başkanında biraz sükut-u hayal var. Bunu kendisi de zaten zaman zaman ikili konuşmalarda da ifade ediyor. Aramızda geçen ikili konuşmaları kim olursa olsun ben basına konuşmayı sevmem. Bu doğru bir şey değildir. Ama bir gün beni konuşmaya mecbur bırakacak.

Önemli olan bunu sen getirmişin ben getirmişim değil. Önemli olan hizmetin vatandaşa ulaşması. Her fırsatta biliyorsunuz Adalet ve Kalkınma Partisi Milletvekili Fikri Demirel'le ilgili görüş ve düşüncemi söyledim. Asla ve asla politik bir amaç gütmeden, politik bir gelecek kaygısı taşımadan, şunu söylemiştir "sen belediye başkanısın, ben milletvekiliyim, Yalova için yapılması gereken ne varsa ben hazırım, bir telefon kadar yakınım, nereye gidilecekse sen randevu al gidelim" diyor. Ben bir kez daha sayın Fikri Demirel'e buradan teşekkür ediyorum. Şimdi hal böyle iken, siyasi yaklaşıyordur, doğrudur, saygıyla karşılıyorum ama bazı gerçeklerinde üstünü kimse örtemez. Ben belediye başkanlığını kendim için değil, kentim için yapıyorum. Siyaseti, siyaset yapmak için il başkanı yapabilir. Ben siyaseti Yalova için yapıyorum, bu şekil yapmaya da devam edeceğim. Hal böyleyken çıkıp da ucuz politika peşinde koşmak, çıkıp da devlet yatırımının önünde fotoğraf çektirip, bizim hizmetleri paylaşıyor demek bana göre acizlik göstergesi" ifadelerini kullandı.

Basın toplantısını ardından Başkan Salman, basın mensuplarına imzalı kitabını hediye etti.

Haber: Sezgin Altınel