Festivalin 2. gününde Çınarcık Kaymakamı Soner Kırlı, Çınarcık Belediye Başkanı Numan Soyer, Çınarcık İlçe Milli Eğitim Müdürü Kemal Karadağ ve Çınarcık Halk Eğitim Müdürü Murat Ünlü; Cumhuriyet Meydanı’nda kurulan stantlardaki Halk Eğitim Merkezi sergisinin açılışını gerçekleştirdi.

Halk Eğitim Merkezi sergisini gezen protokol üyeleri ve vatandaşlar, el emeği göz nuru ürünler hakkında bilgiler aldı.

  Çınarcık Halk Eğitim Müdürü Murat Ünlü’nün günün anlam ve önemini belirten konuşmasının ardından söz alan Çınarcık Belediye Başkanı Numan Soyer, ’Halk Eğitim Merkezi ile beraber hazırladığımız ‘Hayat Boyu Eğitim’ ve 15. Altın Çınar Festivali’ne hepiniz hoş geldiniz. Her günü her mevsimi birbirinden güzel olan Çınarcık’ımızda Yaz mevsimini karşılamış bulunuyoruz. Seçimden sonra çok kısa bir zaman dilimi geçmesine rağmen Çınarcık’ta sezon için bütün hazırlıklarımızı tamamladık. Açılamaz, yapılamaz denilen Poyraz Caddesini trafiğe açtık ve inşallah çok kısa bir sürede iyileştirme çalışmalarına da başlayacağız. 2019 Yaz sezonunu Çınarcık’ımıza hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum’ dedi.

  Cumhuriyet Meydanı’na gelen vatandaşlar Keman Öğretmeni Bircan Aşıkoğlu’nun solo keman dinletisini, Gitar Öğretmeni Süleyman Eker ve öğrencilerinin gitar resitalini dinlediler. Mustafa Canan Taş ve öğrencilerinin karate gösterilerinin ardından, Bağlama Öğretmeni Ercan Güneş ve öğrencilerinin bağlamalarından çıkan nağmelerle türküleri dile getirildi.

  Gitar Öğretmeni Arda Nihat Yıldırmış ve öğrencilerinin konserinin ardından, Çınarcık Halk Eğitim Merkezi Halk Dansları Topluluğu’nun ‘Adım Adım Anadolu’ gösterisi sunuldu.

  Gecenin sonunda Sanat Müziği Öğretmeni Faruk Ömer Öskan ve öğrencilerinin konseri vatandaşlar tarafından büyük beğeni gördü.

  15. Altın Çınar Festivali’nin 2. gününün sonunda, Çınarcık Belediye Başkanı Numan Soyer vatandaşlarla bol bol fotoğraf çektirdi.

Fotoğraf: Oğuzhan Erduran