Oyunda, küçük yaşta evlendirilen kız çocukları, namus cinayetleri, kızlarının okumasına karşı olan ebeveyn yapısı, yapılan kötülükler için yaratılan yalanlar, kadına karşı şiddete sessiz kalmanın açtığı sonuçlar gözler önüne serildi. Özgecan Aslan Salonu’nda Özgecan’ın yaşadığı dehşetin de sergilenmesi seyircileri ağlattı.

    Mehmet Topbaş’ın yazdığı ve Hıdır Öğünç ile yönettiği oyunun amacını açıklayan grup, “11 Şubat günü Özgecan Aslan'ın başına gelen talihsiz olay tüm Türkiye'yi yasa boğdu. Bu olay bizleri de derinden etkiledi. Bizler, tiyatro sanatçıları olarak Özgecan ve Özgecan'larımızın (kadınlarımızın) yaşamış olduğu şiddet, tecavüz, taciz gibi olaylara sessiz kalamazdık. Zaten yeteri kadar sessiz kalmıştık. Eğer bizler 2009 yılında 3 yaşındaki Elif bebek tecavüze uğradığında konuşmuş olsaydık ya da 2002’de sokak ortasında 67 yerinden bıçaklanarak öldürülen kadının sesi olabilseydik belki de bugün Özgecan hala hayallerinin peşinden koşan, dolmuşlara güvenle binebilen babasının meleği, annesinin kına gözlü kızı olarak yaşamaya devam edecekti” dedi.

‘Bizler susmaya devam edersek…’

   “Özgecan olayındaki en büyük suçlulardan birisi de sustuğumuz için bizleriz. Özgecan Türkiye’de tecavüze uğrayan ilk kadın değildir. Bizler susmaya devam edersek nice Özgecan'lar bu ve buna benzer olaylara maruz kalmaya devam edecektir. Bu durumda da en büyük sorumluluk aslında bizlere yani sanatçılara düşüyor. Sanatçılar toplumun yönlendiricileri olan örnek kişilerdir. Bizler de bu oyunla, naçizane tiyatro sanatçıları olarak kadınlarımızın sesi olup bu zulme son diyeceğiz” açıklamalarında bulundu.

  Hayalhane 2 tiyatro grubu oyuncular, oyunun sonunda Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman’a, Vefa Salman’ı temsilen gelen CHP Meclis üyesi Adil Ürekli’ye, CHP İl Kadın Kolları Başkanı Meryem Ataç’a, İYİ Parti’den gelen temsilcilere ve Yalova’da oyunun sergilenmesi için çalışan Çevre Gazetesi Muhabiri Şükran Uzunkaya’ya teşekkür ettiler.

Haber: Yasemen Yeter