1958 yılında kurulan, bu güne kadar dünyanın 5 kıtasında binlerce gösteri yapmış, milyonlarca izleyiciye ulaşmış, dünyanın en tanınmış profesyonel festivalleri ve yarışmalarında 50’den fazla ödül kazanan Lezginka 25 yıl sonra Türkiye’ye gelerek Yalovalıları büyüledi.

90.Yıl Spor Salonu’nda gerçekleştirilen gösteriye Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, Belediye Başkan Yardımcısı Jülide Güner, Belediye Başkan Yardımcısı Dinçer İlhan ve Yalova İl Kültür ve Turizm Müdürü Şeref Tali katıldı.

Gösterinin başında açılış konuşmasını gerçekleştiren Yalova Kuzey Kafkas Derneği Başkanı Mehmet Aydemir izleyicileri selamlayarak düzenlenen bu muhteşem geceyi kaçırmadıkları için misafirlere teşekkürlerini iletti.

Lezginka bir buçuk saatlik gösterisinde 17 farklı dans sunarak, kılıç dansları, davul oyunu ve dünyada eşi benzeri olmayan ip cambazlarıyla izleyenlere muhteşem bir gece yaşattı.

Misafirler gösteri boyunca Kafkas halklarının değişken duygulu ve ateşli danslarına, geleneksel folklor motiflerinin çağdaş sahne yorumlarına ve sanatçıların danslarındaki ustalığa ve zarafete tanıklık etti.

Haber: Sezgin Altınel