Yapımcılığını Devrim Ünlü, Yönetmenliğini ise Nevzat Üçyıldız'ın üstlendiği, TRT Müzik kanalı için çekilen Müzik Hayattır Programı  20-21-22 haziran tarihlerinde kentin değişik mekanlarında gerçekleştirildi.
TRT Ankara Televizyonu Yapım görevlisi İlker Hakan Baş, Yalova'da yapılan 3 günlük çekimlerin organizasyonunda "Müzik Hayattır" ekibine ev sahipliği yaptı. "Müzik Hayattır" programında müzik dışında farklı mesleklere sahip ancak müzikten vazgeçemeyen müziğe gönül vermiş enstrüman çalan ve  şarkı söyleyen insanlara yer veriliyor. Türkiye'nin değişik illerinde çekimleri yapılan programda Yalova'dan otuza yakın vatandaş yer aldı. 22 Haziran perşembe günü Yalova'daki çekimleri sona eren bu programla Yalova'nın müzik değerleri bütün ülkeye tanıtılmış olacak.
"Müzik Hayattır" programının yönetmeni Nevzat Üçyıldız, yaptığı değerlendirmede Yalova'da müziğe gönül vermiş bir çok değer ile bir araya geldiklerini söyleyerek, "Çok başarılı enstrüman çalan, şarkı ve türkü seslendiren yetenekli insanlarla çekimler yaptık. Yalova'da müziğe bu kadar ilginin olabileceğini sanmıyorduk. Yalova'da yapacağımız bu çalışma amaçladığımız hedefin üzerinde yer aldı. Programa katılan tüm müzisyen arkadaşları tebrik ediyorum" dedi. Haber: Ayhan Polat