Yalova OSB’de kamu, üniversite ve sanayi iş birliği ekosistemi oluşturularak Yerli, Yenilikçi, Yeşil, Yüksek Teknoloji ve Yalın üretim hedeflerine odaklanıldığını vurguladılar. Mustafa Acar öğrencilere iş hayatında başarıya ulaşmak için ne yapmalısınız sorusu ile başarılı olmak için yapılması gerekenler hakkında tecrübelerini aktardı.

Niyet mektubu yazımı atölyesi gerçekleştirildi

Sonrasında Yalova Üniversitesi Öğr. Gör. Dr. Cihad Karaçam Yurt Dışına Lisansüstü Öğrenim Görmek Üzere Gönderilecek Öğrencileri Seçme ve Yerleştirme (YLSY) programından bahsetti. Yurt dışı ve yurt içi üniversite başvurularında yüksek lisansa kabul için bir niyet mektubu yazımı atölyesi gerçekleştirildi.

Yalova Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Eyüp Çalık Kariyer Planlama dersinin ardından öğrencilerin Kariyerlerin Planlanması ile ilgili atölye çalışmasını gerçekleştirdi. Öğrencilerin kariyerlerinin planlanmasında birinci önceliğin kendilerini tanıması gerektiğinden bahsedildi. Sonrasında ise güçlü ve zayıf yönlerini tanımalarını ve fırsatlara göre zayıf yönlerini güçlendirilmeleri gerektiği vurgulandı. Her bir öğrencinin kişilik analizleri dinlenerek Kariyer Planları hakkında tavsiyelerde bulunuldu.

11 ilde başvuruya açıldı

Yalova Belediyesi ile Rottenburg arasında eğitim protokolü Yalova Belediyesi ile Rottenburg arasında eğitim protokolü

Üniversitelerin Mühendislik Fakültelerinde öğrenimini sürdüren lisans öğrencilerinin sınıf ayrımı gözetmeksizin başvurabildiği ve profesyonel hayata yönelik iletişim becerilerini geliştirme fırsatı bulduğu Mühendishane programı devam ediyor.

Mühendishane 2.0 kayıtları Adıyaman, Aksaray, Balıkesir, Bursa, Çanakkale, İstanbul, Karabük, Kayseri, Kocaeli, Konya ve Yalova olmak üzere Türkiye’de 11 il de başvuruya açıldı. Mühendishane 2.0 programına kabul edilen öğrenciler mülakat yolu ile belirlendi.