05.02.2013 tarihli Okul Kantinlerine Dair Özel Hijyen Yönetmeliği gereğince Halk Eğitim Merkezi Toplantı Salonunda İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve İl Sağlık Müdürlüğü iş birliğinde verilen eğitime 102 okul gıda işletmesi çalışanı katıldı.

Sağlıklı beslenme ortamları hedefleniyor

Eğitimin açılış konuşmalarını yapan İl Milli Eğitim Müdürlüğünden İş Yeri Sağlığı ve Güvenliği Birimi Şube Müdürü Hüseyin Yılmaz ile İl Tarım ve Orman Müdürlüğünden Gıda ve Yem Şube Müdürü Ahmet Tırnakçı açıklamalarında,  Milli Eğitim Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ve Tarım ve Orman Bakanlığı işbirliğinde yayımlanan "Okul Kantinlerinde Satılacak Gıdalar ve Eğitim Kurumlarındaki Gıda İşletmelerinin Hijyen Yönünden Desteklenmesi" konulu genelge ile öğrenci, kursiyer ve çalışanlar için sağlıklı beslenme ortamlarının oluşturulmasının hedeflendiğini ifade etti.

Yalova Üniversitesi’nde kanser sempozyumu Yalova Üniversitesi’nde kanser sempozyumu

Sunum eşliğinde bilgi verdi

Eğitime katılanlara, İl Milli Eğitim Müdürlüğü Sağlık Hizmetleri Okul Sağlığı Sorumlusu Hülya Taşlık 10.11.2020 tarihli "Okul Kantinlerinde Satılacak Gıdalar ve Eğitim Kurumlarındaki Gıda İşletmelerinin Hijyen Yönünden Denetlenmesine Dair Genelge" uyarınca eğitim kurumlarında satışı uygun olmayan gıda ve içecekler, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Gıda ve Yem Şubesinde görevli Veteriner Hekim Hamza Okutan 05.02.2013 tarihli Okul Kantinlerine Dair Özel Hijyen Kuralları Yönetmeliği uyarınca gıda işletmelerinin özel hijyen gereklilikleri, personel hijyeni ve gıdaların hazırlanması, depolanması, satışı ve sunumu, içeriği ve uyulması gereken kurallar, Okul Gıdası Logosu Kullanımı ile İl Toplum Sağlığı Müdürlüğünden Dr İdil İlke Aslan Sağlıklı Beslenme, Gıda Zehirlenmesi ve Kişisel Hijyen Eğitimi konularında sunum eşliğinde ayrıntılı bilgiler verdiler.

Eğitime katılanlara ilerleyen tarihlerde Hijyen Belgesi verilecek ve bu belgeyi çalıştıkları yerde bulundurmaları istenecek. Bu belgeler yapılacak denetimlerde çalışanlardan istenecek.