Nalkesen’in birbirinden güzel eserlerinin yer aldığı repertuar Şef Faruk Ömer Öskan yönetiminde koro ve solo olarak seslendirilirken, sahnedeki başarılı performans davetlilerden uzun süre alkış aldı.

Başkan Koçal’dan Musıki Derneği’ne müjdeli haberler

Konserin ardından Şef Faruk Ömer Öskan’ı ve ekibini tebrik ederek çiçek takdim eden Yalova Belediye Başkanı Yakup B. Koçal; Yalova Musıki Derneği ile ilgili önemli müjdeler verdi. Başkan Koçal; “Bir vefa göstererek ünlü bestekar Yusuf Nalkesen’i vefatının 10. yıldönümünde anan ve bize güzel bir gece yaşatan derneğimize teşekkür ediyorum. Ünlü bestekarımıza Allah’tan rahmet diliyorum” diye konuştu.

Yalova Musıki Derneği’nin her geçen gün başarılı çalışmalar yaptığını ancak artık kurumsallaşması gerektiğini söyleyen Yalova Belediye Başkanı Yakup B. Koçal; “Depremden sonra derneğe prefabrikten bir mekan yapılmıştı. Orası 12 sene hizmet verdi. Ama artık musıki derneğimiz kalıcı bir yere, daha güzel bir noktaya geçmeli. Bunun için kültür merkezimizin içerisinde bir yer tespit ettik. Projeyi hazırladık. Bahar gelmeden bu organizasyonu tamamlamış olacağız. Dernekte çok güzel eğitim veriliyor. Gencecik çocuklarımız hünerlerini sergiliyor. Belediye konservatuarımızla koordinasyonlu çalışmalar yapılıyor. Ama derneğe ait olması gereken bir şeyin sözünü almak istiyorum. Gençlerimizin eğitim çalışmalarının yanı sıra bilgi edinmeleri için önemli bir müzik kütüphanesine ihtiyaç var. Bana göre bu hayal değil. Türkiye’nin en büyük müzik arşivini oluşturabiliriz. Maddi konuda elimizden geleni yapmaya hazırız. Manevi boyutu ise dernek yönetiminin çalışmalarıyla olacaktır” diye konuştu.

“Türkiye’nin sayılı müzik arşivlerinden birinin sözünü veriyorum”

Yalova Belediye Başkanı Yakup B. Koçal’ın isteğinin ardından söz alan Şef Faruk Ömer Öskan, kendisine ait olan geniş bir müzik arşivi olduğunu ifade ederek; “Böyle bir çalışma yapılması halinde Türkiye’nin sayılı müzik arşivlerinden biri olduğunu düşündüğüm bu arşivi bağışlamanın sözünü veriyorum” dedi.