Sabun çiçeğinin kısa sürede Yalova’nın bir markası olduğunu belirten ve bu gelişmeden memnuniyet duyduğunu dile getiren Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman; “Yalovamızla özdeşen ürün ve kültürel eksikliklerin farkındayım. Yalova denilince akla gelen ürünleri çoğaltmalıyız. Çiçek sabunu projesinden dolayı çok memnun oluyorum. Geçmişte belediye meclis üyeliği dönemimde en sert muhalefeti yapmış olmama rağmen Yürüyen Köşk restorasyonunun en büyük destekçisi oldum. Şimdi Yürüyen Köşkü tekrardan marka yapmak için çalışmalarımıza başladık. Yalova sabun çiçeğinin de ülke genelinde yayılması için elimden geleni yapacağım” diye konuştu.

Yalova Belediyesi dış gezilerinde Yürüyen Köşk hediyelerinin yanı sıra özel olarak tasarlanacak ve Yalova’nın meşhur çiçeği olan karanfilin sabun çiçeği olarak hazırlanarak hediye edilmesi için çalışma arkadaşlarına talimat veren Başkan Salman, şehir merkezinde sabun çiçeği satışının yapılacağı bir noktayla ilgili Yalova Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Tahsin Becan ile görüşme yaptığını açıkladı.

UZUNESER’DEN BAŞKAN SALMAN’A TEŞEKKÜR

Sabun çiçeği projesinin markalaşmayla Yalova tanıtımına yaptığı katkının yanı sıra ev hanımlarına da bir gelir oluşturduğunu söyleyen YTSO Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Süheyla Uzuneser, Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman’a yaklaşımından dolayı teşekkür etti. Yalova Ticaret ve Sanayi Odası ile Yalova Belediyesi işbirliğinin çok önemli olduğunu vurgulayan Uzuneser, “Atılan bu adımla sağlanacak birlikteliğin devamı için Kadın Girişimciler Kurulu olarak yönetim kurulu arkadaşlarımla beraber üzerimize düşecek görevi yapmaya hazırız” dedi.