Her hafta Perşembe günleri 15.30 – 17.00 saatleri arasında Çiftlikköy Belediyesi Meclis Salonu’nda yapılan halk gününde vatandaşlar birim amirlerine sorunlarını birebir aktarma imkânı buluyor. İlçenin farklı yerlerinde yaşayan vatandaşların kendi mahalleleri ile ilgili belediyeyi ilgilendiren ve yetki alanında olan çeşitli konulardaki talep ve şikâyetlerine çözüm getiren halk günü uygulaması vatandaşların da beğenisini kazanıyor. Bu hafta Yavuz Akgün başkanlığında gerçekleşen halk gününe Sahil Mahallesi’nden katılan vatandaşlar, bazı sokaklar ile ilgili sıkıntılarını dile getirdiler. Başkan Yardımcısı Akgün ve birim amirlerinin pür dikkat dinledikleri vatandaşların şikâyetleri teker teker not alındı. Başkan Yardımcısı Akgün, en kısa sürede bu sorunların çözüme kavuşturulacağını söyledi.

‘Elektrik hatları yer altına alınacak’

Başkan Yardımcısı Akgün, “Çiftlikköy de mevcut olan ve havadan geçen elektrik hatlarının yer altına alınması için uğraşıyoruz. Bununla ilgili kurumlarla görüşmelerimiz devam ediyor. Sona yaklaşıldı. Biz havadan geçen elektrik hatlarını yer altına aldığımızda 12 bin 700 metrelik güzergâhtaki elektrik direklerinin armatürlerini de değiştirip, ledli armatür takacağız. Tabi bu ledli armatürleri öncelikle ana caddelere vermek durumundayız” dedi.

‘200 sokak yol olarak açılmamış’

Çiftlikköy ‘de 686 tane sokağın bulunduğunu ifade eden Başkan Yardımcısı Akgün, “Bu sokaklardan 200’ü neredeyse hiç yol olarak açılmamış durumda. Biz bu konudaki çalışmalarımıza da başladık. Planlamaları yaptık peyderpey çalışmalar devam edecek. Her mahallemizin bir mahalle temsilcisi arkadaşımız var onlar mahalledeki tespitleri yapıyorlar” diye konuştu.

’40 milyonluk içme suyun projesi’

Çiftlikköy‘deki içme suyu şebekesinin yeterli olmadığını ifade eden Başkan Yardımcısı Akgün, “Eski borular var. Bunların hepsinin yenilenmesi gerekli onunla ilgili projemiz hazır. İller bankası ile görüştük net değil ama  %50 sini de hibe alarak yaptırma ihtimalimiz var. Hibe almasak ta yaptıracağız. Kredi kullanarak yaptıracağız hemen-hemen 40 milyonluk bir alt yapı işi olacak. Hepsinin hazırlıkları yapılıyor. Çiftlikköy Belediyesi olarak Belediye Başkanımız Ali Murat Silpagar’ın önderliğinde Çiftlikköy’ü modern bir ilçe haline getirip, alt ve üst yapıda ihya edeceğiz” ifadelerine yer verdi.