Türkiye Yeşilay Cemiyeti’nin kısa bir zaman önce gerçekleştirdiği Yeşilay Danışmanlık Merkezi (YEDAM), sonuçları doğrultusunda büyük başarılar getirdi. YEDAM sayesinde pek çok kişinin yeniden hayata dönmesi YEDAM’ ın önemini arttırdı ve Türkiye’nin birçok yerinde kurulmaya başlandı.

“YEDAM ne yapıyor?”

   Yeşilay Yalova Şube Başkanı Ali Faik Aydın açılışı ve de YEDAM’ ı anlatırken şu sözlere yer verdi; “YEDAM ne yapıyor? YEDAM, alkol ve madde ile ilgili sorunlar yaşayan kişilere ücretsiz psikolojik ve sosyal destek sağlayarak yeniden hayata kazandırılmaları için yardımcı oluyor. Aynı zamanda aile ve yakınlarına da destek vererek bozulan yaşam düzeninin onarılmasını ve ilişkilerin sağlıklı devam etmesini destekliyor. YEDAM’ a; Alkol kullanımınız fazlaysa, madde bağımlılığı tedavisi hakkında bilgi sahibi olmak istiyorsanız, buraya başvurabilirsiniz. Eğer aile üyelerinizden biri bunları yaşıyor; ama danışmanlık için gelmiyorsa, bilgi ve danışmanlık almak  için siz de doğrudan YEDAM' a gelebilirsiniz.         

‘Herkesin en çok merak ettiği konuda YEDAM’ da uzmanlar ne yapıyor?’

  Uzmanlar; bağımlılık konusunda ücretsiz ve ayakta danışmanlık hizmeti veriyor. Alkol-madde kullanan kişinin bağımlılık düzeyini saptıyor. Alkol-madde kullanımını bırakması konusunda yardımcı oluyor. Tekrar kullanmaya başlamaması için yöntemler öğretiyor. Eşlik eden ruhsal sorunlar varsa (öfke kontrolsüzlüğü, kaygı vb) bunların düzelmesi için psikolojik destek veriyor. Nasıl davranmaları konusunda aileleri bilgilendiriyor. Danışanlarımızı evlerinde ziyaret edip, gidişatı takip ediyor. Bireysel görüşmeler ve grup çalışmaları yapıyor, sosyal destek sağlıyor, danışanlarımızın sağlık güvencesi, işsizlik, boş zaman değerlendirmesi gibi sorunlarının giderilmesinde diğer kurumlarla işbirliği içinde çalışıyor, YEDAM Atölyede danışanlarımızın sosyal yaşama uyumunu sağlayarak, meslek edindirme kursları veriyor, İyileşmenin kalıcı olması ve hayata uyumun sağlanabilmesi için YEDAM Atölyede uzun süreli aktiviteler sunuyor. Kısacası YEDAM insanların hayatlarına dokunuyor.

  Böylesine etkili ve mucizevi bir görevin bir ayağını da Yalova’ ya kazandırmak için çalışmalara başladık. Bağımlılıkla mücadele de hep birlikte olacak ve de büyük işler başaracağız” dedi.

  Program sonunda Yeşilay Yalova Şube Başkanı ve Yönetim Kurulu Üyeleri Emine Erdoğan’a ve Türkiye Yeşilay Cemiyeti Genel Başkanı Mücahit Öztürk’ e Yürüyen Köşk maketini hediye ettiler.