Ülkesindeki iç savaş nedeniyle ailesiyle Türkiye'ye kaçan Suriyeli genç kız, tasarladığı el işi nişan ve düğün davetiyelerini satıp, kazandığı parayla hem ailesine hem de Suriye'deki akrabalarına yardım etmek istiyor.
Suriyeli Sürayya Kavukçu (26), gazetemize yaptığı açıklamada, Suriye'deki olaylar nedeniyle ailesiyle 4 ay önce Türkiye'ye göç etmek zorunda kaldığını söyledi.
Suriye'de tasarım üzerine eğitim aldığını belirten Kavukçu, "Yaptığım el işi davetiye tasarımlarını Halep'teki dükkanımızda satıyordum. İşlerimiz çok iyiydi, ancak ülkemizdeki olaylar nedeniyle her şeyimizi bırakıp ailemle 4 ay önce Türkiye'ye kaçmak zorunda kaldık. Burada ev kiraladık ve 3 kız kardeşim, annem ve babamla kalıyoruz. Ülkemizdeki iç savaşın bitmesi için dua ediyoruz. Çünkü sevdiğimiz dostlarımız ve akrabalarımız Halep'te çok zor durumdalar" diye konuştu.
Kavukçu, yaptığı el işi tasarımları değerlendirmek istediğini, bu konuda yardıma ihtiyacı olduğunu dile getirerek, şöyle konuştu:"Yetkililerden bir isteğim var; bana tasarladığım el işi nişan ve düğün davetiyelerini satma imkanı versinler. Kazandığım parayla aileme katkı sağlayıistiyorum. Yetkililerden ve özel firmalardan bana destek olmalarını istiyorum. Bana destek verilmesi durumunda para kazanacağımı düşünüyorum. Bu kazandığım parayla hem ailemin giderlerinde hem deSuriye'deki akrabalarıma destek olmak istiyorum." Dedi.
Yalova'nın çok güzel bir şehir olduğunu ifade eden Kavukçu, "Yalova'da insanlar bize çok iyi davranıyor. Hem Yalovalılara hem de tüm Türkiye halkı ve Türk hükümetine bize yardımcı oldukları için teşekkür ediyorum" dedi.