Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 11 Aralık akşamı onayı ile YTSO Meclis Başkanı ve AK Parti Yalova Yönetim Kurulu üyesi olan Muğlim Bağatar, AK Parti Yalova Yeni İl Başkanı olarak atandı.

    Devir teslim törenine, Yalova AK Parti Kadın Kolları Başkanı Melahat Yalçın, AK Parti İl Gençlik Kolları Başkanı Fatih Şahin, Çiftlikköy Belediye Başkanı Ali Murat Silpagar, Altınova Belediye Başkanı Metin Oral gibi birçok AK Parti teşkilatına mensup katılımcı tebriklerini iletmek için geldi.

    AK Parti Yalova Belediye Başkan Adayı Yusuf Ziya Öztabak; “Cumhurbaşkanımızın bizlere tevdi ettiği İl Başkanlığı görevini tamamlamış bulunuyoruz. Bu başarılı çalışmaların yapıldığı dönemdeki değerli Yönetim Kurulu üyemiz, İl Başkan Yardımcımız Muğlim Bağatar’a, dün akşamdan itibaren Sayın Cumhurbaşkanımız yeni İl Başkanımız olarak görev vermişlerdir. Bu süreçteki çalışmalarımızda, Yalova’da yaptığımız siyasi faaliyetlerde bana yardımcı olan, benimle birlikte ter döken, yedi tane referandum ve seçim gerçekleştiren bütün yönetim kurulu üyesi arkadaşlarıma, bütün ilçe başkanları ve bütün ilçe başkanları yönetim kurulu üyesi kardeşlerime, Kadın, Gençlik Kollarımıza, İl Genel Meclisi üyelerimize çok teşekkür ediyorum’ dedi.

  AK Parti’nin çiçeği burnunda Yalova İl Başkanı Muğlim Bağatar, konuşmasına AK Parti ailesinin mensuplarına ve katılım gösterenlere teşekkürlerini ifade ederek başladı.

   Bağatar; “Dün arkadaşlarımızla birlikte Ankara’da Sayın Cumhurbaşkanımızla, kendilerinin yoğunluğu dolayısıyla, kısa da olsa görüşme fırsatımız oldu. Ankara’dan sizlere Cumhurbaşkanımızın selamını getirdik. Bizden bu seçim neticesinde kesin bir zafer bekliyor ve ‘Daha önce alınmamış bir oy oranıyla Yalova Belediyesini sizlerden istiyorum’ dedi. Sizlerin de bildiği üzere, aşağı yukarı 2014 yılının Nisan ayından beri Sayın Yusuf Ziya Öztabak ile İl Yönetim Kurulu’nda görev yapıyoruz. Kendisinin bize vermiş olduğu tecrübe, birikimler ile birlikte, Sayın Cumhurbaşkanımızın takdiriyle bu görevi devralmış durumdayız. Bu kadar çalışkan bir İl Başkanından sonra görev yapmak biraz zor olacak, ama elimizden gelen gayreti göstereceğiz.

Yalova çok güzel bir il ve hepimiz çok seviyoruz. Yalova’ya daha iyi bir kent kimliği kazandırmak için elimizden gelen gayret ve yüce Allah’ın yardımıyla Yalova Belediye seçimlerini kazanacağımızı ümit ediyorum” dedi.

   Devir tesliminde AK Parti il başkanı Muhlim Bağatar’a Yusuf Ziya Öztabak tarafından bir demet çiçek takdim edildi.

Haber: Yasemen Yeter

Fotoğraf: Şükran Çağlayan