“Milletimizle birlikte her şeyin farkındayız”

Danışma Meclisi’nde açılış konuşmasını gerçekleştiren İl Başkanı Muğlim Bağatar, “Bu dava sizlerin omzunda yükseliyor. Her bir teşkilat mensubumuz bizim görünmeyen kahramanımız. Sayın Cumhurbaşkanlığımızın önderliğinde 2021, 2051, 2017 birçok hedefimizi hep birlikte gerçekleştireceğiz. Ülkemizin son bir aylık sürede gerek masada gerekse sahada azim ve kararlılıkla dünyaya bir kez daha kendini ifade etmiştir. Artık ülkemiz Başkomutanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın son yıllarda yapmış olduğu savunma sanayi hamleleriyle her kim olursa olsun, birlik ve bütünlüğüne kast edecek herhangi bir unsuru bertaraf edecek güçtedir. Türkiye artık birilerinin baskı uyguladığı, yaptırımlarla tehdit ettiği bir ülke değildir. Güçlü Türkiye sloganıyla yürüdüğümüz bu yolda; güçlü diplomasiye, ülkemizin terör örgütleri ile yandaşları noktasındaki kararlılığını tüm Avrupa kabullenmiş durumdadır. Ancak Cumhuriyet Halk Partisi zihniyeti iktidar hırsı olma uğruna, ülkemizin menfaati yararına olan kazanımları görmezden gelerek, adeta Avrupa Birliği’nin sözcülüğünü yapmaktadır. Biz milletimizle birlikte her şeyin farkındayız.” açıklamasında bulundu.

“Kayıtsız şartsız bu davanın neferleriyiz”

Bağatar; “Dün olduğu gibi bugünde Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın dimdik arkasında devam etmekteyiz. Bizler kayıtsız şartsız bu davanın neferleriyiz. Bugün Suriye’de, Mısır’da, Tunus’ta, Irak’ta Orta Doğu Coğrafyası’nda kağıt üzerinde çizilmiş bir takım oyunlar oynanıyor. Biz birlik ve beraberliğimizden, hedeflerimizden, davamızdan vazgeçersek bizi zor günler bekliyor. Bunun için Türkiye’nin bize ihtiyacı var, ümmetin bize ihtiyacı var, Orta Doğu’nun bize ihtiyacı var. Biz birliğimizi bütünlüğümüzü her ne pahasına olsun kaybetmeyeceğiz” dedi.

“Deprem ve doğal afet eğitimi vermeye başladık”

Bağatar; “Yalova deprem bölgesi, doğal afetlerde hayatın kaçınılmazları arasında. Bu süreçte olası bir depremle karşı karşıya kalmadan teşkilatlarımızın tamamına deprem ve doğal afet eğitimi vermeye başladık. Bütün teşkilatlarımıza bu eğitimleri tamamladığımız zaman, akabinde tüm üyelerimize doğal afete karşı bilinçlendirme yapmayı planlıyoruz. İnşallah bu eğitimlerimizi beldelerimize, ilçelerimize aldırmaya çalışacağız.” dedi.

AK Parti Yalova İl Başkanı Muğlim Bağatar’ın ardından Milletvekili Ahmet Büyükgümüş de önemli konulara değindi.

“Türkiye’ye ve dünyaya anlatacağız”

Büyükgümüş; “Partimizin tüm kurumları her türlü fikri ve katkıyı ortaya koymamız için müsaittir. Biz yolumuza bu şekilde ve ancak bu şekilde güçlü devam edebiliriz. Armutlu’dan Altınova’ya kadar Yalova’nın her noktasında güçlü bir hizmet seferberliği ile çalışıyoruz. Teşkilatıyla, milletvekilleriyle, meclis üyeleriyle, başkanlarıyla sık sık gönül gönüle bir muhabbetin içerisindeyiz. Altınova’da kazı çalışmalarıyla ortaya çıkarılan bir antik kent var. Burasının sanayisiyle, tarihiyle, turizmiyle çok boyutlu bir gelişim stratejisi izleyerek doğal ve tarihi güzelliklerini Türkiye’ye ve dünyaya anlatacağız. Çiftlikköy’de Etibank Tesisleri’nin tahsis işlemleri bitti. Burada belediyemiz güzel bir gençlik merkezini, üniversitemiz ise bir kongre vadisini hayata geçirecek. Termal İlçe’mizde devam eden imar sorununu çözüme kavuşturduk. Termal’de attığımız adım turizm yatırımlarının da buraya kazandırılmasının önünü açtı. Çınarcık CHP’den devraldığımız bir belediye. Orada dolgu alanı hayata geçecek ve sahil şeridi farklı bir görünüme kavuşacak. Yine ilçeden geçen dere ıslah edilecek. Armutlu’da hem orman hem de sıcak su kaynaklarımız var. Burada turizm planlamaları ve kazandıracağımız turizm yatırımlarıyla bölgemizin kalkınmasını sağlayacağız.

“Gönlümüz bir miktar buruk”

Büyükgümüş; “Merkezde ise maalesef gönlümüz bir miktar buruk. Belediye başkanlığını biz kazanamadık ama boynumuzu eğeceğimiz bir durum yok. Güçlü bir zafer var. Meclislerde çoğunluk bizde. Bizim derdimiz Yalova’nın nasıl daha ileriye gideceği. Biz bunun telaşındayız. O yüzden bize kim bir fikir kim bir proje getirirse bizim kapımız ona ardına kadar açık. Yeter ki Yalova ileri gitsin. Yalova’yı geleceğe hazırlayalım. Çok boyutlu gelişim stratejisi adını verdiğimiz yüksek teknolojili sanayisi, katma değeri yüksek tarımıyla, eğitimiyle Yalova’yı ileriye taşıyacağız.

“Yolumuza güçlü bir şekilde devam ediyoruz”

Büyükgümüş; "Burada parti içindeki yapılacak her işin sonunu getirmekle mükellefiz. Biz çünkü takım oyunu oynuyoruz. Bazıları gibi değiliz. İşte teşkilat bir taraftan çalar, milletvekili ona yan gözle bakar, başkanda orada oturur gibi çalışma tarzımız yok. Otururuz, konuşuruz, elbette bir birimizle farklı düşüneceğiz ama ortak bir stratejiyle yolumuza güçlü bir şekilde devam ederiz. Bu davaya inancımızı, bu davaya olan kenetlenmemizi sürdürmeliyiz. Her an bu inancı diri tutacak adımlarla yolumuza devam etmek durumundayız. Bunu aksini söyleyenlere Cumhurbaşkanımız da ifade etti. Bazıları yorulduk diyebilir ama bunlara karşı söyleyecek tek şeyimiz var; bizim çok işimiz var. Onun için yolumuza güçlü bir şekilde devam ediyoruz." açıklamasında bulundu.