Elazığ, Giresun, Diyarbakır, Bitlis Federasyon başkanları ile birçok STK başkanını katılım gösterdiği, ‘7 Bölge, 7 Renk’ etkinliğinde ilk olarak Cumhur İttifakı ortağı Adalet ve Kalkınma Partisi Yalova İl Başkanı Muğlim Bağatar söz aldı.

  Bağatar yaptığı konuşmada, ‘Kıymetli hemşerilerim, Cumhur İttifakı, millet aklı, milli bekanın teminatıyla Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın, Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Dr. Devlet Bahçeli’nin de onayı ile Yalova Merkez yerel yönetim anlayışını, 31 Mart günü Allah’ın izniyle büyük bir zafere ulaştıracağız. Saygı değer Yalovalılar, birazdan burada Yalova’mızı hizmetle buluşturacak belediye başkan adaylarımızı, belediye meclis adaylarımızı ve il genel meclisi üyesi adayı arkadaşlarımızı sizlere takdim edeceğiz. Bir araya geldiğimiz bu salonda, kardeşlik ve hasret medeniyetimizin kökleri vardır. Bu salonda zalimin karşısında, hakkın yanında durmakla nam salmış yiğitler vardır. Bu salonda terör örgütlerine, darbecilere karşı cesaretle mücadele eden gazilerimizin izleri vardır. İşte bu yüzden diyoruz ki, Yalova’ya hizmet yakışır, Yalova’ya eserler yakışır, Yalova’ya AK Belediyecilik yakışır diyorum. Şimdi sizlere soruyorum, ‘Yorulmadan, sıkılmadan, Yalova’mızda hep beraber tarih yazmaya var mıyız?

  Allah sizlerden razı olsun, emeklerinizi boşa çıkartmasın inşallah’ şeklinde konuştu.

Etkinliğin ikinci konuşmacısı Cumhur İttifakının Milliyetçi Hareket Partisi Yalova İl Başkanı Necati Vural oldu.

  Vural, solonda bulunan Cumhur İttifakına gönül veren vatandaşlara yönelik yaptığı konuşmasında, ‘Değerli Yalovalılar, değerli hemşerilerim sizleri saygı ve sevgiyle selamlıyorum. Türkiye Cumhuriyeti, Türk Devleti ve Türk Milleti, tarihi boyunca çok badireler atlatmış ve adına yakışır şekilde güçlenerek çıkmıştır. Bizi biz yapan bu birlikteliğimizdir. Yaşadığımız dönemde birçok badireyle karşı karşıyayız. Tüm kardeşlerimi bir kez daha selamlıyorum, varlığımız ve birlikteliğimiz hep daim olsun inşallah.

   Değerli kardeşlerim Cumhur İttifakı, ezbere gelmiş veya çıkar üzerine kurulmuş bir dava değildir. 15 Temmuz da gördük ki Allah’ın adıyla hainlik yapan, İslam’ı kullanıp insanları sömüren, gençleri kullanıp topluma süren, ihanet şebekesi haline gelen, FETÖ’nün aslında en azılı katillerden, en acılı terör örgütlerinden, baş belası olan firavundan daha pis amellere sahip olduğuna şahit olduk. Bu hainlere karşı canını siper eden 250 şehidimiz, yüzlerce yaralımız oldu. Bu olaylar bizlere vatanın asıl sahiplerinin kimler olduğunu ispatlamaktadır. 15 Temmuz gecesi, başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, liderimiz Sayın Dr. Devlet Bahçeli’nin bu kalkışmaya karşı tarihi duruş sergilemiş olduğu milletin bölünmez bütünlüğünün sembolü haline gelmiştir’ dedi.

   Son konuşmacı Cumhur İttifakının Yalova Belediye Başkan Adayı Yusuf Ziya Öztabak oldu.

  Büyük sevgi gösterileri arasında konuşmasına başlayan Öztabak, ‘Değerli hemşerilerim hepinizi saygı ve sevgi ile selamlıyorum, hoş geldiniz, şeref verdiniz.

  2014 ve 2019, tam 5 yıl geçti. 2014 yılı Yalova da boşa geçecek olan yılların başlangıcı oldu. Ne yazdık ki bütün çabalarımıza rağmen Yalova’mızı AK Belediyecilikle buluşturamadık. Aradan geçen 5 yıl sonra güçlü bir AK Parti ve gücüne bir o kadar güç katan Milliyetçi Hareket Partisi’nin birlikteliği ile Yalova’da zafere ulaştıracak Cumhur İttifakını, değerli Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve Sayın Devlet Bahçeli’nin birlikte almış olduğu kararla, Yalova’mızda Cumhur İttifakı kuruldu ve ben de Cumhur İttifakı adayı olarak karşınızdayım, hayırlı uğurlu olsun inşallah.

  2014 yılından itibaren AK Partinin il başkanlığını yürüten bu kardeşiniz, Yalova’mızda yapılmış olan birçok devlet yatırımlarında az daha olsa emeği olmuş, yapılan hizmetlerde tuzu biberi olmuş bir kardeşinizdir. Bu süreç içerisinde elbette bizlerde zorlu yollardan geçtik. En önemlisi 15 Temmuz darbe girişiminde bu kardeşiniz ve elbette AK Parti’nin bütün mensupları, Milliyetçi Hareket Partisi’nin değerli dava sahipleriyle birlikte kefenlerimizi giyip darbecilere dur dedik. Hamdolsun bütün Türkiye’de olduğu gibi Yalova’da da darbeci unsurlarının adım atamaması için 25 bin kişi Yalova sokaklarındaydık.

  Hatırlayın, genç kardeşlerimiz ile bir tarafta Rabia işaretiyle, bir tarafta Ülkücü işaretiyle sokakları doldurduk ve darbecileri geri püskürttük. Bugünde Yalova’ya, Cumhur İttifakı gerekiyordu ve Sayın Cumhurbaşkanımız ile birlikte Sayın Devlet Bahçeli hayat geçirdi.

  31 Mart tarihinde inşallah Yalova Belediyesini almak suretiyle, Yalova’mızı baştan aşağı yenileyip hizmetlerle buluşturacağız. Sonuç alacağımızdan hiç kimsenin endişesi olmasın ama çalışmadan olmaz. Hep birlikte bütün teşkilatlar olarak sahayı taramamız gerekiyor. Ev ev dolaşmamız gerekiyor. Bütün hemşerilerimizin ellerini sıkmamız gerekiyor. 5 yıl hizmetsiz kaldığını ve bundan sonraki beş yıl da Yalova’mızı icraatla buluşturacağımızı teker teker anlatmamız gerekiyor.

  Değerli kardeşlerim ben burada projelerimizden bahsetmeyeceğim. Proje lansmanı toplantısında bunları teker teker konuştuk ve hepinizin bildiği gibi Yalova da büyük bir heyecan uyandırdı.

  Önümüzdeki yıllarda Yalova’nın hizmetle buluşacağı yıl olacak ama şunu ifade etmek istiyorum, asla mevcut CHP’li belediye başkanının yaptığı gibi boşa geçen beş yılı asla yapamayız. Bu belediye başkanının beş yıl içerisinde yaptığı şeyleri hepimiz çok iyi biliyoruz. Biz Yalova’mızı yeniden inşa etmek üzere, Yalova’mızı ve Yalova belediye başkanı olarak inşallah bir abi belediye başkanı olarak Armutlu’dan, Kaytazdere’ye kadar bütün belediye başkanlarımızla Yalova’mızı yeniden kalkındıracağız. İl başkanlarımızın koordinasyonlarında milletvekillerimizle birlikte hükümetimizin desteğini alarak ve bakanlıklarımızın katkılarıyla Yalova’yı cennetten bir bahçeye hep beraber getireceğiz.

  3 tane metropol arasında şirin bir kent Yalova, Türkiye’nin en güzel kenti. Termal Kaplıcalarıyla, bütün ilçelerinde denize kıyısı olan, 81 ilden gelmiş insanlarla birlikte huzurlu bir kent ama, hizmet noktasında gerçekten geri kalmış, arzu ettiğimiz atılımı bir türlü gerçekleştiremeyen bir Yalova. Bunun sebebi 10 yıldır ülkede güçlü bir AK Parti iktidarı ama yerel yönetimde ne yazık ki Yalova da AK Parti iktidara gelememiştir. İşte hükümet ve bakanlıklar arasındaki bu koordinasyon bozukluğu, maalesef Yalovayı geride bırakmıştır. Biz AK Parti grubu olarak Yalova’mıza hizmet gelsin istedik. Bunu hep arzuladık ama mevcut CHP’li belediyenin bizlerle hiç anlaşma niyeti olmadı. Hatırlayın değerli milletvekilimiz Ahmet Büyükgümüş ilk milletvekili seçildiğinde, CHP’li belediyelere de seslenmişti. ‘Sizlerin yapacakları yatırımlarda ben Ankara’da takipçiniz olacağım’ demişti. Ama hiçbir proje benim milletvekilime ulaştırılmadı. Artık hep birlikte çalışacağız ve Yalova’mızı hak ettiği yerlere getireceğiz. Hepinize çok teşekkür ederim’ dedi.

  Yapılan konuşmaların ardından, ilk olarak Cumhur İttifakının Yalova Belediye Başkan Adayı Yusuf Ziya Öztabak ve Meclis Üyeleri sahneye davet edildi.

 Ardından Adalet ve Kalkınma Partisi’nin ilçe, belde belediye başkan adayları ile belediye Meclis Üyeleri sahneye davet edildi.

  Tanıtımın ardından, ‘7 Bölge, 7 Renk’ müzik etkinliği yapıldı.