AK Parti Yalova Milletvekili ve Gençlik Kolları Genel Başkanı Ahmet Büyükgümüş; AK Parti Yalova İl Başkanı Muğlim Bağatar, AK Parti Yalova Milletvekili Meliha Akyol, kesin olmayan sonuçlara göre AK Parti’nin Çınarcık Belediye Başkanı olan Numan Soyer ve kesin olmayan sonuçlara göre Yalova Belediye Başkanlığı’nı kaybeden Yusuf Ziya Öztabak ile birlikte basın açıklaması yaptı.
  AK Parti Yalova Milletvekili ve Gençlik Kolları Genel Başkanı Ahmet Büyükgümüş, ’İtirazımızı 14.30 itibariyle gerçekleştirdik. İtirazda bulunduk ve Merkez İlçe Seçim Kurulu’nda bunu değerlendiriyorlar. İl başkanlığımızda yaptığımız toplantıda da vurguladık, burası da seçimin bir parçası. Burada da bizlere emanet edilmiş oyların biz güçlü bir şekilde takipçisiyiz. Tespit ettiğimiz hatalar var sandık birleştirme tutanakları oluşturulurken. Bunları da sunduk. Geçersiz oy var. Bu hataları ortadan kaldırdığımız zaman Yalova merkezde iki parti arasındaki oy farkı 345’e düşüyor. Sandık sayısı ile birlikte düşündüğümüz zaman her sandıkta 1 oy eğer yanlış değerlendirilmişse sonucu değiştirecek nitelikte ki çok az yani her sandıkta kullanılan oyu düşündüğümüz zaman 1 oy küçük bir rakam. Biz de burada hem adayımız hem il başkanımız hem de milletvekilimiz olayın takipçisiyiz’ ifadelerini kullandı.

Büyükgümüş ‘Yalova’nın Belediye Başkanı Öztabak olacak’    

  Büyükgümüş, ’Kaytazdere’de 2 oy farkıyla şuan geride gözüküyoruz ama bizim elimizde donelerde seçimi kazandığımız görünüyor. Onunda itirazlarını yaptık ilçe seçim kurulu değerlendiriyor. Çınarcık’ta biz şu anki rakamlara göre 16 farkla öndeyiz. Çınarcık’ta ilçe seçim kurulu ilk toplantısını tamamladı. Yarın (3 Nisan Çarşamba) saat 9’da bir hususu daha görüşmek üzere bir araya gelecek. Hem itirazın konuları, hem burada itiraz edilme şekli bakımından baktığımız zaman herhangi seçim sonucunu değiştirecek veyahut başka bir karara neden olabilecek bir durum yok. Ama arkadaşlarımızın da demokratik hakkıdır, gelirler itiraz ederler. Şuan itibariyle onların sahip olduğu itiraz süresi de bitti. Başka bir duruma da itiraz edemezler. İtirazları da göz önünde bulundurulduğu zaman biz şunu söyleyebiliriz, Çınarcık’ın Belediye Başkanı Numan Soyer. İnşallah sayımlar, dökümler, burada ki çalışmalar bittiği zaman merkezde de karara bağlandığı zaman Yalova’nın da Belediye Başkanı Yusuf Ziya Öztabak olacak’ ifadelerine yer verdi.

Haber/Fotoğraf: Oğuzhan Erduran