Başkan Salman mesajında “96 yıl önce bugün Türkiye Büyük Millet Meclisi kapılarını açmış ve yaşanan tüm zorluklara rağmen Türk Milletibirlik ve beraberlik içerisinde, Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerini atmaya başlamıştır. Aziz şehitlerimizin ve kahraman gazilerimizin yazmış olduğu kurtuluş destanı sonrasında gerçekleşen bu mutlu günü Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk başta geleceğimizin teminatı olan çocuklarımız olmak üzere tüm dünya çocuklarına armağan etmiştir” diyerek şunları dile getirdi;

“Ulusal egemenliğimizin simgesi Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açıldığı günü, çocuklara vermiş olduğu değeri ortaya koyarak birleştiren ve taçlandıran Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk bugünü tüm dünya çocuklarına armağan etmiştir. Tarihte çocuklara armağan edilen ilk ve tek bayramdır 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı. En büyük temennimiz Büyük Önderimizin kendilerine vermiş olduğu değerin bilincinde olan, kalpleri vatan ve millet sevgisi ile çarpan, görev sorumluluklarının bilincinde, her alanda atılımcı ve ileri görüşlü bireyler olarak yetişmeleridir. Bu sorumluluk bilinci içerisinde geleceğimiz olan çocuklarımıza yaşanabilir bir kent bırakabilmek amacıyla hizmet etmeye özen gösteriyoruz. 

Ülkemizde ve Dünya’da ne yazık ki bugün terör olayları ve savaşlar nedeniyle çocuklar ölmekte. Sadece Ülkemizde değil tüm Dünya’da barışın hakim olması, çocukların huzur içerisinde müreffeh bir yaşam sürmesi hepimizin arzusu. Bu görev biz büyüklere düşmektedir. Onlara böyle bir dünya sunmak bizim sorumluluğumuzdur. Atalarımız birlik ve beraberliğini koruyup, vatan toprakları için üstün mücadeleler vererek, bağımsızlığına ve özgürlüğüne sahip çıkmıştır. Bu ruh ve mücadele ile milli egemenliği tesis etmiştir.  Aynı ruh ve heyecan ile bugün de çocukların bayram edebileceği bir dünya için çalışmalı ve çabalamalıyız. 

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 96. yılını coşkuyla kutladığımız bu günde, varlıklarıyla hayatımıza neşe katan yarının büyükleri, Cumhuriyetimizin teminatı bütün çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını en içten dileklerimle kutlarım.”