AK Parti Yalova İl Teşkilatında, İl Başkanlığı için ilk aday adayı Ali Faik Aydın ÇAPA CAFE Restaurant'da basın mensupları ile beraber kahvaltıda bir araya geldi.

Yalova AK Parti İl Başkanlığı seçim süreci ile ilgili basın mensuplarına bilgilendirmede bulunan Ali Faik Aydın, AK Parti Milletvekili Fikri Demirel'in, "Böyle ırkçı söylemlerden kaçınmak lazım" sözüne sert yanıt verdi.

Ali Faik Aydın, Milletvekili Fikri Demirel'in söylemlerine karşılık, " Ben milletvekilimizin takdirinin genel merkezimizin olduğunu söylemişimdir. Ama önceki oluşan durumu düzeltme noktasında İl Başkanı ve yönetimin görevi olduğunu söyledim. Genel Merkezin verdiği milletvekilliği kararına saygı duyduk. Zaten Genel Merkezimizin takdiridir dedik. Benim muhatabım bu konuda İl Başkanıydı. Benim değişim talebinde olduğum İl Başkanı ve yönetimiyle alakalıydı. Benim ifade ettiğim bu konuyu Yalova'da herkes kendi arasında konuşmakla birlikte zannedersem belli nedenlerden dolayı, basının karşısında ve toplantılarda gündeme getirmediler.

Ben yaklaşık on gün içerisinde sayın Cumhurbaşkanımızla, partimizin Genel Başkanıyla iki defa farklı ilde görüştüm. Değişim talebimi ve adaylığımı da kendisine ifade ettim. Değişim talebine engel olmak isteyen karşısında beni bulur diyen bir genel başkanımız var. İkincisi milletvekillerimiz bu sürece dahil olmasın diyen bir Genel Başkanımız var. Bırakın Genel Merkeze karşı koymak, milletvekilimiz o zaman Genel Başkana mı karşı geliyor? Milletvekilimizin bu sürece hiç girmemesi lazımdı. Sonuçta benim gibi başkaları da aday adayı olabilir. Objektif olması gerekir diye düşünüyorum.

Ben Yalova'da doğdum Yalova'da yaşıyorum. Bazı etik kriterlere dikkat etmek gerekiyor. Milletvekilimizin, şu yöreyi sevmeyebilir demesini, beni hedef tahtası haline getirmesine gerek yok. Rizelileri sevmeyebilir demesini ben esefle kınıyorum.Bu partinin genel başkanı Rizeli. Ben Rizelileri sevmesen bu yiğit insanın arkasından neden gideyim.

Benim kullandığım ifadelerle anlatmak istediğim, sadece bir yöreye ait veya bir aile yapısına ait kadrolaşma olmasın. Ordulu da olsun, Manisalı da olsun. Ama AK Parti'nin belirlediği aday olsun ve demografik yapı her yere sirayet etsin.

Sayın milletvekilimizin şöyle bir ifadesi var. "Ben aday olduğumda İl Başkanı da oradaydı İl Genel Meclis Başkanı da oradaydı. Ben o eleştiriden öte şunu söyledim, akraba ve demografik yapı. Milletvekilimiz, demografik yapıyı bir hedef noktası haline getirdi ama akrabalığından bahsetmedi. Yani Yaşar Demirel benim amcamın oğlu demedi. Kızım, il yönetim kurulu üyesi demedi. Ben bu konuyu şimdiki Çevre Şehircilik Bakanımız, o zamanki Yerel Yönetimler Başkanımız Mehmet Özhaseki'ye ilettim. Bana aynen şu ifadeyi kullandı, "Aile şirketi mi kuruldu? Bu durumu bildirin." Yazılı olarak da bu durum bildirildi." İfadelerini kullandı.

İl Başkanı seçilmesi durumunda seçilmişler ile yönetim arasında akrabalık ilişkisi olmayacağını belirten Aydın, " Seçilmişler ile yönetimlerimiz arasında ağabey, kardeş, enişte, yeğen, dayı ilişkisi olmayacak. Demografik yapıya hassasiyetle dikkat edilecek. Bayan ve genç kotasına ve eğitim kriterlerine dikkat edilecek. Yerel yönetimler ve seçilmişler kendilerini parti ve teşkilattan üstün görmeyecek, parti işlerine karışmayacaklar. Zarar verenler bu konuya duyarlılık göstermeyenler rapor edilip, gerekirse ilişkisi kesilecek. Partimize yük olanları değil, yük alanları tercih edeceğiz" dedi.

Haber: Sezgin Altınel